Annons

Samsung

Produkter
(logga in för att koppla)
Pentax och Samsung beslutade tidigare under hösten att utveckla digitala systemkameror tillsammans och nu börja det läcka ut information om första kameran. Pentax och Samsung pratade om i sitt pressmeddelande om en kamera baserad på en existerande modell, men med ny teknik från Samsung - kanske det är denna som det ryktas om här:

http://www.livingroom.org.au/photolog/reviews/samsung/samsung_gx1_dslr.php

Objektivet är Pentax DA 18-55, men omdöpt till Schneider-Kreuznach. Även Pentax FA 50 f/1.4 visas som ett Schneider-Kreuznach Xenon 50 f/1.4.

Ihärdiga rykten säger att den kommer använda den 9Mp CMOS sensor som Cypress släppte tidigare i år.

Kommer troligen även lanseras under Pentax namnet, då som ersättaren till dagens *ist DL och antagligen även till viss del DS/DS2.

Senare kommer mer avancerade modeller, troligen släpps information om detta på PMA mässan i februari.

Hälsningar*
 

olasu_

Medlem
Är det bestämt om dom kommer säljas i Sverige.

Om jag fattat rätt så är det focustrading och inte samsung själva som distribuerar samsung kameror i sverige.

MVH
 
Ja, det verkar som att Pentax kommer att låta Samsung ta hand om instegsmodellerna för den europeiska marknaden. Pentax *ist DS2 = Samsung GX-1S, *ist DL2 = GX-1L. Cyberphoto har redan GX-1S i sin lista, än så länge utan pris. Mer avancerade kameror är på gång från Pentax, en uppdelning i form av instegsmodeller från Samsung och mer avancerade modeller från Pentax tror jag skulle vara fördelaktigt för Europa där Pentax tyvärr inte har en konkurrenskraftig marknadsföringskanal.

När affären mellan Pentax och Samsung offentliggjordes, sa de att de kommer göra kamerorna gemensamt, men anpassa efter olika marknaders förutsättningar gällande vilket märke de kommer säljas under.

Hälsningar*
 
ANNONS