Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Fotografier på is

Produkter
(logga in för att koppla)

ulltand

Aktiv medlem
Slötittade lite på ett teveprogram om Ishotellet i jukkasjärvi...

Eric Mutel ställde där ut fotografier på is, men jag förstod inte riktigt hur han gjorde. Ngn form av kopiering av bilderna på gelatin, som sedan monterades på is är dock vad jag tror.

Lite udda variant i vilket fall, och kort livslängd på bilderna.

Eric Mutels sida med "isbilder":
http://www.chez.com/zoneindustrielle/latent.html

Ishotellets hemsida:
http://www.icehotel.com/

(ifall ngn är intresserad)
 

Graal

Avslutat medlemskap
Orginellt men helt enkelt vanlig fotografisk silveremulsion som strukits/målats ut på isblocken istället för papper. Har själv gjort eget fotopapper med flytande silveremulsion (finns att köpa även idag) på handgjort Lessebopapper och fick fin struktur i bildytan. Lite fundersam dock hur han framkallar isblocken och fixerar men förmodligen använder han en trasa indränkt i framkallningsvätska som strykes over isblocken efter belysningen, likadant med fixeringen. Fast då måste ju framkallaren vara varm annars blir temperaturen för låg (under 17 plus framkallar det dåligt eller inte alls).
 
ANNONS