Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Skärm inte tillräckligt mörk...

Produkter
(logga in för att koppla)

Walle

Aktiv medlem
Jag försöker kalibrera min skärm efter mipert's instruktioner (http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=3694) men jag får den inte tillräckligt mörk. Mot svart bakgrund (hela bildytan totalt svart) får jag bara 4 sekunders slutartid.

Det är lite irriterande, allt har en tendens att bli lite grådaskigt. Skärmen är en Samsung SyncMaster 900SL plus...19 tummare. Hyffsat ny.

Min gamla Samsung SyncMaster 500s (15 tum) är extremt svart.

Jag har rummet mörkt när jag mäter.
 

Haraldus

Aktiv medlem
Du får samma svärta som min TFT. Frågan är om det gör någonting om det är 4 i stället för 8 sek. Om man ställt in gamma och ser 20 nyanser i gråkilen så tror jag att det räcker. Jag har en äldre CRT-skärm av fabrikat Eizo och den får jag inte heller ner mörkheten på. Nya CRT med trinitronrör blir dock svartare. Å andra sidan är min TFT ljusstarkare så att kontrastomfånget blir ändå jämförbart med en CRT.
Tänkte att Mipert eller någon annan kunnig skulle hjälpa till att bringa klarhet i denna fråga. Den är, som jag ser det, alltid aktuell därför att tydligen alla skärmar successivt försämras.
Den tendens till grådaskighet du upplever behöver väl inte bero på den avvikelse i mörkhet du mätt upp. Kan det inte ha att göra med profiler vid inskanningen?
Jag har ändrat det program jag snodde ihop för att mäta mot svart och vit skärm. Bilden gråkil har nu två gråkilar, en med 20 steg och en med 40. Se här: http://www.miljobilder.com/har_finns_ett_bildskarmskontroll.htm
 
ANNONS