Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Tips på bra bok om porträttfotografering

Produkter
(logga in för att koppla)

Rolandsk

Aktiv medlem
Hej,

Jag undrar om det finns något bra tips på bok och var man kan få tag i någon bra ej slutsåld bok som handlar om porträttfotografering.

Tacksam om någon kan ge mej bra tips.

Roland
 

wikman

Aktiv medlem
Jag har ett bar böcker som jag tycker är himla bra i ämnet ljussättning (finns för mat, porträtt m.m.), de är skrivna av en herre som heter Steve Bavister, du hittar info om dem på detta förlag:
http://www.rotovision.com/search.asp?search=bavister&go.x=9&go.y=10

Testa även att söka på "lighting" eller "portrait" på den sidan.

Tyvärr är det sämre med var man får tag på dem, jag har försökt få bl.a. Kameradoktorn och Scandinavianphoto att ta hem dem, dock utan resultat :-(
 

jimh

Kodsnickare
Forumpersonal
Ulf Sjöstedt är det väl ändå? Ulf Nilsson är ju journalist ;-)

Uppdatering: Lennart Nilsson och Ulf Sjöstedt har tillsammans skrivit boken. Så Ulf Nilsson var ju en rätt bra förkortning.
 

www.tille.se

Aktiv medlem
Boken av Sjöstedt/Nilsson är väldigt bra med utförliga beskrivningar. Kostar runt 280.- på nätet och 430 i vanlig butik.

Det finns få böcker på svenska om porträttfoto så i första hand är man hänvisad till engelska böcker. Förutom att titta i böcker om hur man tar porträtt kan det också vara värt att studera hur duktiga porträttfotografer tagit sina bilder. Tex Lindbergh, Dermarchelier eller vem man nu gillar.

Kodak har släppt en bok som heter The Portrait tror jag. Den är bra. Det finns också en som heter Fotografera människor av G.Izzi men det är inte säkert att dessa finns på marknaden längre vilket du frågade efter.
Det kan vara värt att göra ett besök hos
http://www.svenge.fotobocker.com/ och se vad som finns. Men ska jag vara ärlig så är det dyra böcker och det finns nätbokhandlar med bättre priser. De vanliga butikerna är oftast dyra.
Kollade tex på en bok om Photoshop på Akademibokhandeln. Pris 510.- och Adlibris tog 284.- för samma bok. Så det är billigast på nätet.

www.adlibris.se
http://www.bokus.com/se/start.shtml
www.amazon.com

Lycka till i letandet.
Patric
http://hem.passagen.se/ptille/index.htm
 
ANNONS