Annons

Smidigaste webgalleri för LAMP-plattformen?

Produkter
(logga in för att koppla)

jeskata

Aktiv medlem
Söker efter ett nytt webgalleri. Kör qdig idag ( http://qdig.sourceforge.net/ ), men skulle vilja ha smidigare generering av thumbnails. Använder inte qdigs thumbnailfunktion.

Har kollat på Coppermine ( http://coppermine-gallery.net/ ). Strukturen på mina webkataloger är bara en enda katalog per "event", som jag länkar till från en indexsida.
Jag behöver inte och vill inte heller ha kommentarfunktion.

Skrev LAMP-plattformen, även om servern kör OpenBSD, med Apache, MySQL5 och PHP4.
 

jeskata

Aktiv medlem
Nu kom jag förresten på varför jag inte kör thumbnails med qdig - det blir en massa trafik med alla småbilder, plus belastning på servern och fyllda loggar.
Hur gör de MySQL-baserade gallerierna, kör de in småbilderna i databasen som blobbar och strömmar ut dem på nåt smidigt sätt eller?

Nu är ju visserligen inte MySQL gratis i CPU-belastning heller, kan tillägga att sidan körs på en P2@210 MHz med 64M minne.
 

JKay

Aktiv medlem
Måste det vara med MySQL-stöd?
Annars så kör jag Porta med Simpleviewer...funkar kanon och är lätt att jobba mer, ej platskrävande på servern, ingen hög belastning, inga kommentarsfunktioner och möjlighet till vattenstämpel.
Sen att det är byggt i flash gör ju inte saken sämre.
http://stegmann.dk/mikkel/porta/

Du kan se lite exempel på det på min sida.
www.jkay.se/foto
 

jeskata

Aktiv medlem
Nej, undviker allt vad Flash heter. Dessutom verkar det ju vara ett Windowsprogram som skapar ett statiskt galleri. Går tydligen att köra i Wine (kör endast Linux som desktop), men det är nog inte riktigt vad jag är ute efter.

Jag kom fram till att qdig faktiskt är ganska smidigt ändå, bara att slänga index.php i nya bildkatalogen, skapa katalog qdig-files och sätta den perm 777, sedan ladda indexfilen. Då skapas thumbnails och om man vill en nerskalad bild automatiskt av ImageMagick eller GD.
Men problemet med trafiken av alla småbilder och fyllandet av loggar består.
 

chralm

Aktiv medlem
Men om du vill ha tumnaglar att visa så måste de först lagras påå din server och sen skickas till alla som vill se dem. Detta kommer du inte ifrån oavsett vilket galleri du kör.
 

666

Aktiv medlem
OK, det här är arabiska för mig, men hur krångligt är det att ha en sida typ jkay.se och vad kostar det? Folk börjar fråga var man kan se mina bilder, visst fotosidan funkar ju än så länge, men tids nog kanske man vill gå vidare...

Janne
 

jeskata

Aktiv medlem
chralm skrev:
Men om du vill ha tumnaglar att visa så måste de först lagras påå din server och sen skickas till alla som vill se dem. Detta kommer du inte ifrån oavsett vilket galleri du kör.
Nämen jag tänkte om det fanns nåt databas-baserat galleri som lagrade dem som binära fält och kunde strömma ut dem på nåt effektivt sätt.
 
ANNONS