Annons

Seriefigurer

Produkter
(logga in för att koppla)

Spaning

Medlem
Är det någon som har en bra teknik för hur man utvinner linjer ur fotografier så man kan göra så att det ser ut som taget ur en serietidning, det är populärt just nu och finns att köpa, men jag tänkte prova själv. om det finns nått plugin filter eller motsv.. tacksam för tips
 

maxzomborszki

Aktiv medlem

maxzomborszki

Aktiv medlem
Förlåt förresten, av ren trötthet så förutsatte jag bara att du har Photoshop eller Photoshop Elements utan att först fråga. Visserligen funkar ju dessa tutorials även med andra program, grundprinciperna är rätt enkla egentligen (förenkla bilden genom att dra ned antalet färger, göra större enfärgade ytor, ta bort smådetaljer, gör gärna mjukare kanter, försök efterlikna penseldrag/pennlinjer, osv).

Med Photoshop har du möjligheten att spela in actions. Så när du hittat vad som ger dig snyggt resultat kan du lätt återupprepa det. Kan vara bra om du ska göra en seriestrip av en bildserie.

I tex Gimp borde man kunna skriva något i script-fu som gör motsvarande, men det är så klart lite mer avancerat än att trycka på en röd "record"-knapp.
 
ANNONS