Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

GTB, kan det vara ngt?

Produkter
(logga in för att koppla)

raskolnikov

Aktiv medlem
Vad tror ni om detta? ngn som har erfarenheter eller känner ngn?

Fotografiprogrammet, 120 p

Vid Göteborgs universitet finns två unika utbildningar i fotografi: det treåriga fotografiprogrammet och den tvååriga påbyggnadsutbildningen i fotografi, som man kan söka efter genomgånget fotografiprogram.

Arbetsområde
Fotografiprogrammet är lämpligt för dig som vill arbeta som fotograf inom skilda områden, såväl som anställd som i olika typer av frilansuppdrag.

Innehåll
Fotografiprogrammet är en utbildning i fotografi med inriktning mot det egna bildskapandet. Studierna är uppdelade i block med olika kurser, Topikkurser, Verktygskurser, Handledning/Kritikklasser och Teori/Historia. Praktiska och teoretiska moment varvas och studenten förväntas ta ett stort eget ansvar över utbildningens utseende.
Studierna bedrivs på heltid. Undervisningen är i stora delar projekt- och problembaserad och ges i form av föreläsningar, seminarier och individuell handledning. Utbildningen avslutas med ett självständigt projektarbete där en skriftlig del ingår.
En stor del av kurslitteraturen är på engelska.
Examinationen är både muntlig och skriftlig.

Examen
Konstnärlig högskoleexamen i fotografi och/eller Kandidatexamen med huvudämne fotografi.
 
ANNONS