Annons

Imponerad

Produkter
(logga in för att koppla)
Tack för en bra och trevlig helg!
Jag måste säga att jag är imponerad av standarden på inlämningsbilderna. Mycket roligt att se.
Vidare skulle jag vilja rekommendera några böcker och länkar i ämnet.

The Underwater Photographer, Third Edition: Digital and Traditional Techniques by MARTIN EDGE


http://www.uwpmag.co.uk/ (web magasin)

http://www.digideep.com/ (säkert ingen nyhet för er!)

http://www.wetpixel.com/ (ytterligare bra site)


Mvh Jocke Tenglin
 
Hej,

Instämmer helt. Vill tacka alla arrangörer och deltagare för en mkt trevlig och givande helg. Hoppas det blir fler liknande evenemang i framtiden. Tack även för boktipsen.
 

Ingvar

Aktiv medlem
Litet mera litteraturtips:

Cathy Church: My Underwater Photo Journey.
http://www.cathychurch.com/. Inspirationskälla med tillhörande, webbaserad fördjupning kring varje bild.

Jim Church: Jim Church's Essential Guide to Composition (£9.97 på Amazon.co.uk)

Larry Tackett, Denise Nielsen Tackett: The Essential Underwater Photography Manual: A Guide to Creative Techniques and Key Equipment. (£13.98 på Amazon.co.uk)

Nick Hanna, Alex Mustard: The Art of Diving: Adventures in the Underwater World. (£20.14 at Amazon.co.uk). Alex Mustard är min fotoguru och hans bilder illustrerar denna suveräna bok.

Martin Edge: The Underwater Photographer: Digital and Traditional Techniques. (£21.18 at Amazon.co.uk). Det var den som även Joakim tipsade om, här är priset.

Jag kan berätta litet om böckerna eller visa dem vid tillfälle, för den som är intresserad.

Hälsningar Ingvar
 

Ingvar

Aktiv medlem
Ingvar skrev:
Martin Edge: The Underwater Photographer: Digital and Traditional Techniques. (£21.18 at Amazon.co.uk). Det var den som även Joakim tipsade om, här är priset.
Vill bara komplettera med att säga att denna bok är en guldgruva av kunskap och inspiration. Den bör bli bok nummer ett på önskelistan, om du måste prioritera. Se till att det är tredje upplagan du köper. Den utkom 2006 och innefattar en hel del av det som är specifikt för digital UV-fotografi. /Ingvar
 
Tack

Tack, det gör jag gärna!
Jag hittade för övrigt en läcker gammal bok som handlar om foto i allmänhet: Motiv och Bild, Nordisk Rotogravyr, 1958.
I den har några sidor ägnats åt fotografering under vattnet. Den är skriven i en tid då BCD i bästa fall såg ut som flytvästen från charterflyget... Mycket av vad som står är dock giltigt fortfarande!
 

Tomasz

Aktiv medlem
UV-foto var en överraskning för mig på FS. Tyvärr ligger den grenen utanför min räckvidd som fotograf, men jag kommer definitivt att njuta av bilderna. På något sätt känns det som att det här kommer att bli en del av FS som håller väldigt hög eller trevlig nivå på både bilder och diskussioner.
Det är ju egentligen naturligt att en så här distinkt gren inom foto ska ha en egen "avdelning" här, hoppas bara att ni inte håller er under ytan hela tiden:)

Väl mött! /Tomas
 
ANNONS