Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Crossprocessing

Produkter
(logga in för att koppla)

pliljeholm

Medlem
Hej!

Har för avsikt att framkalla en del av mina diabilder (E6) i vanlig pappersprocess (C41) men har haft mycket svårt att få tag i labb som vill ställa upp på detta. De hävdar att man förstör tanken för den fortsatta framkallningen av pappersbilder med detta och pga att volymen för s.k crossprocessing är så låg tillåter de inte detta. Är det någon som känner till nåt labb som gör detta. Det går ju att i viss mån efterlikna detta i Photoshop men inte riktigt, och ffa om man har en sisådär scanner så tappar man kvalitè på detta mellansteg.

MVH Per
 

Calle S

Aktiv medlem
Skribent
Jag har oxå hört att det inte är nyttigt för kemin att soppa dia i C-41. Kontaktade därför Proffs i Stockholm, de om några borde veta bättre än ett snabblabb på stan. Och svaret blev att ca 5-10% av filmerna kan vara dia utan att det gör någon negativ påverkan på kemin.
Så Fotoquick kan köra dia utan nån fara, då crossprocessing inte är så vanligt.
 

pery

Aktiv medlem
Ursäkta en amatör!

Men vad blir det för resultat av detta?

Konst eller bra konstigt? Något exempel i gallerierna?

Per Y
 
ANNONS