Annons

Motljusskydd till Canon 70-210 3.5-4.5 USM

Produkter
(logga in för att koppla)

musse1

Aktiv medlem
Tja. Det är så att jag åker till St. Anton på fredag så skulle snabbt behöva hjälp med en grej. Köpte för några minuter sedan ett Canon 70-210 3.5-4.5 USM. Det var gummiring ist för bajonettfattning längst ut, vilket jag inte hade kollat upp, och undrar vilka motljusskyddsmöjligheter (långt ord) man har. Var inne på cyberphoto.se och såg att det fanns ett i gummi men det kändes som själva skyddet var 3 cm djupt och behöver ju ett lite längre till detta.
Filtergängan är 58 mm och här är en bild på objektivet: http://emedia.leeward.hawaii.edu/frary/toolbox_images/ef70-210b_0222a.jpg .

Mattias
 

Jeppe

Aktiv medlem
Tveksamt om du kan få tag i ett orginalskydd, då detta är ett äldre objektiv. Det borde ha bajonettfattning. Gummiskydden brukar gängas i filtergängan. Jag kan kolla i kväll vad skyddet heter i min referenslitteratur. Men jag tror du får svårt att hitta ett innan fredag.
 

abrizz

Aktiv medlem
dags att än en gång slänga fram en av mina favoritlänkar:

http://www.lenshoods.co.uk/custom.php

Det finns färdiga motljusskydd för vissa modeller och för de som inte finns...kan man göra en själv. Lätta att göra och ta med, det gör inget om de går sönder eller förloras.

Kan användas som anteckningsblock om man har vitt papper eller gråkort om man väljer den färgen.

Jag har själv samma ojbektiv liggande men har inte fixat något motljusskydd till det än. Har helt enkelt använt det så lite på sistone.
 
ANNONS