Annons

Plugga foto på SU??

Produkter
(logga in för att koppla)

Grodkungen

Ny medlem
Inför hösten tänkte jag om det e nån som vet ifall stockholms universitet har några fotokurser?? Om någon vet något önskas svar omgående då söktiden tar slut snart:p
 

andersju

Aktiv medlem
Nu är det lite sent, men ändå: nej, tyvärr inte. Däremot har KTH en jättebra kurs som heter Teknisk fotografi, 5p (eller 7,5hp i nya systemet) som jag går nu. Kika på http://www.biox.kth.se/kjellinternet/techphoto.html. Rekommenderas varmt. Det borde inte vara några problem att göra en efteranmälan, det gjorde jag. Du behöver inte gå på KTH för att läsa den (jag pluggar egentligen på SU).
 

andersju

Aktiv medlem
Ja - särskilt laborationerna. :) I måndags jämförde vi t.ex. upplösningsförmåga hos film vs. digitalkamera och gjorde CTF-kurvor (typ samma sak som MTF) samt jämförde tonreproduktion på fotopapper vs. digitalt utskrivet. Imorgon är det dags för IR-foto och höghastighetsvideo. Helt klart värt att kolla in om man är intresserad av den rent tekniska aspekten på fotografi.

Såg att länken inte funkade med punkt på slutet, så här är en korrekt: http://www.biox.kth.se/kjellinternet/techphoto.html
 

mohei

Aktiv medlem
Jag har haft ögonen på den kursen länge men fattar inte hur man söker till den. Hur söker man till den som fristående kurs?
 

andersju

Aktiv medlem
Jag var också osäker, så jag mailade antagningen på KTH och fick som svar:

"Till kurser på program behövs ingen anm.kod utan du använder kurskoden. Blanketten (för studenter som inte är inskrivna på ett program på KTH) är http://www.kth.se/polopoly_fs/1.733!pblankett_%2B05.pdf och mer information om våra olika kurser hittar du på http://www.kth.se/utbildning/kurser"

Den blanketten finns inte kvar eftersom den gällde det här läsåret, men den hette "Anmälan till KTHs vidareutbildningskurser". Kolla under Vidareutbildningskurser på http://www.kth.se/utbildning/kurser/1.3070

Jag vet inte om kursen står med på studera.nu (som är tillfälligt nere..), annars är det bara att fixa en blankett. :)

Lite mer om kursen här: http://www.kth.se/student/studiehandbok/Kurs.asp?Code=5A1590&Lang=0
 

mie009

Avslutat medlemskap
Får jag bara klämma in...jag har läst på mediateknik programmet på kth där denna står som valbar kurs, och min kompis gick denna och sa att den är ENORMT krävande. Bara så ni inte tror att den är som en vanlig fotokurs. Det är KTH mina vänner.

Sen inte sagt att ni inte skulle palla med...ville bara upplysa.
 

andersju

Aktiv medlem
Enormt krävande skulle jag absolut inte beskriva den som, det räcker med att kunna gymnasiematte och att vara påläst. Tre av de fem poängen är laborationer (framkalla film, leka med densitometer, IR-foto, kolla utskriftskvalitet osv). Där jobbar man alltid tillsammans med någon annan och får mycket handledning.

Tentafrågorna varierar från "Ange 3 olika kombinationer av bländartal och exponeringstider som alla ger lika stor exponering" och "Förklara med en enkel figur varför skärpedjupet beror på bländartalet" till mycket mer kluriga där man måste tänka till. Kika på gamla tentorna för att se var nivån ligger.
 
ANNONS