Annons

Måste få skriva av mig..

Produkter
(logga in för att koppla)

rickarddahlstrand

Aktiv medlem
Hej,

Nu här i mellandagarna när paniken att man har gjort för mycket vinst kom så beställde jag en Epson 1290 printer och en CFS system (slangar till stora färgbehållare istället för små fjuttiga färgpatroner) och nu måste jag få skriva av mig om allt som har hänt i mitt liv.

För det första, vilken kick!! Att få sitta och "framkalla" bilderna på skrivbordet. Jag trodde aldrig att det kunde bli så här kul. Speciellt Epsons matta papper, WOW!! Man känner sig som värsta konstnären.

Men det tog inte lång tid innan jag börja känna mig lite lurad. Färgerna på min (hyffsat) kalibrerade skärm stämde inte alls överens med färgerna på pappret och hur jag än pillade med profilerna i photoshop så ville den inte. Jag började surfa runt på internet och hittade tonvis med sidor om stackare med profilproblem och många dyra programvaror för att fixa till dom. I min desperation så funderade jag till slut på att springa till Molanders och köpa en men när jag av en slump berättade om mina fram/motgångar för en god vän med liknande intressen så fick jag tips om en website.

www.photoexpert.epson.co.uk skulle det tydligen finnas profiler för min skrivare.

Det var räddningen. Helt plötsligt blev alla bilder helt perfekta och det stämde till och med överens med min skärm.

Lycklig över detta så började väggarna i lägenheten fyllas med bilder och jag sprang till och med ut och fottade lite nya som jag klistrade upp i sovrummet.

Men så idag så dök CFS kittet upp och jag började montera sönder skrivaren i förmån för 6 nya slangar och 3 liter direktimporterat pigmentbläck från USA. Efter några testutskrifter och lite rengöringar så verkade allt snurra. Men färgerna blev inte alls som jag ville längre.

Det var bara att krypa till korset och åka till Molanders och köpa skrivareprofileringsprogrammet som jag hade tittat ut förra veckan.

Efter lite profilering så började det se hyffast ut igen, men jag kan tänka mig att jag har några timmars finlir kvar.

Jag vill (efter 12 timmars erfarenhet..) verkligen tipsa om sådana CFS system. Din bläckkostnad blir en tiondel av vanliga patroner plus att du får ett arkivbeständigt pigmentbläck. Ta en titt på http://www.inksupply.com under CFS.

Men, räkna inte att du får samma färger som med Epsons profiler. Det är bara att lägga ut 6000:- på ett profileringsprogram.

Du måste nog också ha lite volym på utskrifterna. CFS system är gjorda för att man ska skriva ut rätt ofta. Själv har jag ett program som skriver ut en bild med alla färger en gång om dagen för att den inte ska kladda igen.

Sitta och jobba med bilderna på skärmen och sedan få ut en snygg matt A3 är inte alls dumt. Jag ger bort fler bilder nu när jag har skrivaren och med CFS systemet så kan jag göra det utan att känna mig snål.

Programmet jag köpte för att kalibrera skrivaren finns på http://www.monacosys.com/monacoezcolor.html
och det fungerar hyffsat bra.

Ett annat tips är att gå till grovsoporna och skära ut skivor av wellpapp för att kunna skicka bilderna per post. Ta en med "fibrerna" längst långsidan och en med fibrerna längst kortsidan och tejpa ihop dem med bilderna inuti och du har en hyffsat stabil bit av kartong som inte är så jättelätt för posten att vika av misstag.

Hoppas ni fick lite ny inspiration, Rick.
 

Estethia

Aktiv medlem
oj, det låter som mycket jobb. själv är jag så lat att jag hellre skickar mina bilder på digital väg till fotolabo och gör billiga fotokopior. 50x75 storleken är suverän för mina affischramar och jag ger bort bilder som aldrig förr.
:eek:)
 

Timo Julku

Avslutat medlemskap
Jag haller med dig Rickard, Epson rockar...
Sjalv vantar jag bara pa att kunna klippa en D100 sa att jag kan borja utnyttja min harliga 1280 till fullo...

T
 
ANNONS