Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

leica drömmar!

Produkter
(logga in för att koppla)

Mrdoderhult

Aktiv medlem
Hej! jag sitter o drömmer om o ha en analog leica kamera men dom är ju hyfsat dyra
så är det någon som kan recomendera liknande kamera
 

Magnus W

Aktiv medlem
Ett snäpp ner på prisstegen: Zeiss Ikon. (Men på samma optiska kvalitetsnivå)
Ytterligare ett snäpp: Voigtländer.
Längst ner: De ryska Leicakopiorna FED och Zorki.

-- MW
 

Emil-G

Aktiv medlem
För mer information, besök Rangefinderforum.

Förutom mängder av information finns en välanvänd annonsfunktion där det går att göra fina fynd. Beroende på vad du vill ha för Leica kan du hitta dem från $500 (M2, M4-2) till $2000 (M7/MP). LP-fotos auktioner är också bra. En sliten M2 gick för 900kr i våras.
 

Bokeh

Aktiv medlem
Zeiss Ikon är ju snyggare också, det tycker jag i allfall :)

Hoppas vi får se en digital version av den i framtiden.

/kent
 

Emil-G

Aktiv medlem
Vissa är det, vissa är det inte. Vilka som är och inte är beror på vem du frågar.

Vad betyder "vassare"? Skarpare? Bättre bokeh? Högre upplösning? Högre (eller lägre) kontrast? Bättre motljusegenskaper?

Mer prisvärda? Ja, det är de definitivt. Men du kommer alltid att stöta på gamla rövare som tror att bara för att det inte står "Leica" på kameran/gluggen så är den inget att ha.
 

Johan Pihl

Aktiv medlem
Stämmer som Emil säger! Vissa är det kanske, andra inte! Skall du ha en 35:a t ex så har ju Leica hur många som helst att välja mellan! Summicron, Summaron, Elmar och Summilux! Även om du skulle hålla dig till Summicronen t ex så finns det flera versioner som alla är olika i fråga om skärpa, kontrast, vinjettering och upplösning, samt bokeh!

Har man gott om pengar kan man ju prova sig fram till vilken som passar en bäst! eller direkt köpa den senaste versionen, den asfäriska! Den ska nog inte göra någon besviken, men den är dock lite större än de tidigare versionerna (kanske i samma storlek som Zeiss 35:a) och betydligt dyrare!

Det där att gamla rövare skulle välja Leica bara för att det står Leica på kameran/gluggen, stämmer nog också! Men samtidigt finns det en anledning till varför dom väljer så! För det är faktiskt något speciellt med en Leica M och tillhörande optik! Har man en gång testat, så är man fast för alltid, tyvärr!
 
ANNONS