Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Överexponera bilder?

Produkter
(logga in för att koppla)

Johank82

Aktiv medlem
Har nyss skaffat en 350d och skulle vilja pröva på att ta överexponerade bilder, som exempelvis denna (länka gärna till fler överexponerade bilder):

http://www.fotosidan.se/pools/view/10/998190.htm

Vad är de bästa tipsen angående överexponering? Tänk på att jag är alldeles ny i gemet, så gärna relativt grundliga förklaringar :)
 

Zioneer

Aktiv medlem
Det bästa tipset är att inte överexponera. Bilden du refererar till är sannolikt inte överexponerad. Den är bara redigerad så att bakgrunden inte längre syns vilket ger intrycket av att den "brännt ut".
 

guz

Aktiv medlem
Exponera

Tja. bilden du länkar till är noga kontrollerat exponerad. Jag antar att han använde s k spotmätning och låste ljusmätningen på hennes huvud. dvs "ljusheten" i ansiktet blir då 18% grått i ljusstyrka. (klart bilden är i färg... men i ljusstyrka mätt).

Sen har han bara använt sig av en ljus bakrgund och ljusa kläder och troligtvis en dos photoshop också.

men att låsa en spotmätning på nåt man vill ha medelgrått (18% om man vill vara petig) är jättebra.

//Gustav
 
ANNONS