Annons

Gruppfotografering till katalog

Produkter
(logga in för att koppla)

Lars Petter

Medlem
Jag har fått i uppdrag att kolla vad hur man ska göra vid fotografering till en skolkatalog. Det är sektionen på universitetet som skall bli förevigad och vi vill komma hyffsat billigt undan. Vi vill göra allt själva men behöver lite utrustning. Vi har nästan kommit överens om att fota digitalt och jag är nu ute efter lite tips om ljussättning och kameraval mm. Vi ska väl försöka hyra det mesta. Billigt men snyggt och i svart-vitt.
Tacksam för lite tips
/Lars Petter
 

ohls

Aktiv medlem
Utomhus? i så fall behövs det väl ingen speciellt utrustning. Hyr en digital systemkamera och en normalzoom. eller något sånt kostar kanske mellna 1000 och 2000 på voxon.se
 

gors

Aktiv medlem
Vad kameran beträffar: Skärpa, skärpa och åter skärpa. Så många megapixlar som möjligt, så skarp glugg som möjligt. Och skaffa tillräckligt med ljus så ni kan blända ner en 3-4 steg och ge optiken fulla optiska prestanda. Använd så lågt ISO-värde som möjligt.

Gruppbilder innehåller så mycket detaljer, och de blir mer ingående granskade än andra bilder.

Ett sätt att göra det enkelt för sig men ändå få bra ljus är att hitta ett ställe där fotografen kan stå med en vit vägg och ett vitt tak i ryggen. Då kan man rikta en stark blixt snett uppåt/bakåt så att ljuset studsar först i väggen, sedan i taket och slutligen ner på motivet. Ju längre ljuset färdas, desto jämnare belyser det motivet. Men det måste vara en kraftfull studioblixt, gärna på över 1000 Ws. Man kan också ta två blixtar i par.
 
ANNONS