Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

macro rekomendation

Produkter
(logga in för att koppla)

magn

Aktiv medlem
Hej

Tänkte höra om det är någon som har erfarenhet av både en Canon Canon EF-S 60/2,8 USM Macro och en Canon EF 100/2,8 USM Macro 1:1, isåfall vad är era synpunkter, vilket föredrar ni?
 

magn

Aktiv medlem
Fast 100 är med USM, det finns ju en version innan utan USM. Fast det kanske är likadant uppbyggt förutom USM...
 

magn

Aktiv medlem
Jag funderar på att skaffa någon av dom, har en Canon 400d och vill ta lite macro kort mestadels på blad, blommor osv (inga poträtt endast macro). Undrar helt enkelt vilket som är bäst för detta.
 

tannler

Aktiv medlem
Båda är alldeles utmärkta objektiv för det Du vill göra. Du kommer inte att bli besviken på något av dem. Den enda skillnad som att ta hänsyn till är arbetsavståndet - att belysa objektet blir lite trixigare med ett kort makro.

USM eller inte är sekundärt vid makroarbete, möjligen kan Du reískera att skrämma ett kryp med extremt bra hörsel om Du inte har USM, men i praktiken spelat det ingen roll vid makro.
 

tannler

Aktiv medlem
Om Du landat på Canon är 100 mm ett bra vak, m"en det finns minst tre andra kompetenta "100 mm makro som är bra, och betydligt mer prisvärda; Tamron 80 mm, Sigma 105 mm och Tokina 100 mm.
 
ANNONS