Annons

Fotografera dop

Produkter
(logga in för att koppla)

Hedsves

Medlem
Skall till Arholma Kyrka den 25 oktober för att delta på ett dop i familjen. Jag fotar mycket men är ingen specialist på bilder inne , kan nån ge mig nått bra tips som kan vara gångbart i kyrkan, man vill ju trots allt ha en del bra bilder . Inställningar , objektiv att föredra , alla tips mottages tacksamt ...
 

rudhan

Aktiv medlem
Jag har bara fotat ett dop nånsin så ta mina tips för vad dom är. Finns det minsta möjlighet så fota i befintligt ljus, jag använde ett fast 50mm med största bländare 1,8. Det gör antagligen inget om slutartiden blir lite lång, motivet står förmodligen rätt stilla. Stativ är givetvis bra, eller snarare nödvändigt. Har du möjlighet så kom till kyrkan lite tidigt så kan du reka lite, kolla vinklar och ljus. Jag satte mig en bit ut åt kanten på första bänken, jag kände inte släkten så bra, så jag ville vara lite diskret.

Passa på och fråga prästen innan, och släkten, om det är OK med blixt, men som sagt, kan du fota utan blir det bättre.

Hör av dig hur det gick!

/Tomas
 

MWPhoto

Aktiv medlem
Äsh, det är ett dop, oftast lite mer avslappnat än ett bröllop....alltså, rör på dig och hitta vinklar. Låt gästerna sitta, du ska ju jobba. ;)
Ljusstarkt objektiv, Jag skulle ha använt mitt 24-70 2.8 och ett 70-200 för att komma riktigt nära inpå. Enbensstativ eller IS är bra! Satsa på ISO400 som medelväg.
Lycka till!
 
ANNONS