#1  
Gammal 2019-04-14, 20:17
Brav
 
Medlem sedan: jan 2006
Inlägg: 258
Hemsida för egna foton
Har sedan länge en domän på one.com som jag ännu inte använt. Tänker nu äntligen fylla den med mina egna foton. Frågan är om jag bör använda Wordpress eller göra en "gammaldags" HTML-sida?
  #2  
Gammal 2019-04-14, 21:24
cardazio
 
Medlem sedan: aug 2015
Inlägg: 640
Brav skrev: Har sedan länge en domän på one.com som jag ännu inte använt. Tänker nu äntligen fylla den med mina egna foton. Frågan är om jag bör använda Wordpress eller göra en "gammaldags" HTML-sida?
Beror på vad du vill uppnå. Svårt att svara utan mer info om vad du vill att vi tar hänsyn till.
  #3  
Gammal 2019-04-14, 21:45
Uffe_Nordholm
 
Medlem sedan: jan 2002
Inlägg: 1 366
För besökaren tror jag inte att det spelar någon roll, det är innehållet som är de viktiga. För dig kan det dock finnas fördelar och nackdelar med båda varianterna.
  #4  
Gammal 2019-04-14, 22:01
Oförbätterlig
 
Medlem sedan: nov 2016
Inlägg: 163
Är Fotosidans portfolio inte något som passar för ändamålet? Man kan ju lägga upp ganska stora bilder ( upp till 1024p) och sidan är snabb och smidig att ta sig runt på undantaget från mobiltelefon. Funkar bra som visning för vänner och bekanta tycker jag. Sen är det ju väldigt billigt och obegränsad datamängd.
Nackdelarna skulle väl vara begränsade möjligheter att anpassa sidan som man vill då det bara finns färdiga mallar att använda samt att man inte kan få webadressen "precisvadjagvill.se" utan är hänvisad till formatet https://användare.fotosidan.se
  #5  
Gammal 2019-04-14, 22:19
bjorso
 
Medlem sedan: apr 2008
Inlägg: 117
Brav skrev: Har sedan länge en domän på one.com som jag ännu inte använt. Tänker nu äntligen fylla den med mina egna foton. Frågan är om jag bör använda Wordpress eller göra en "gammaldags" HTML-sida?
Jag väljer Wordpress alla dagar i veckan framför egen HTML, visserligen kan jag en del om HTML sedan tidigare från jobb, men det är skönt att slippa. Med ett bra tema, finns tusentals att välja bland, är det mycket enklare att få sidan responsiv, det är viktigt idag när besökarna använder dator, surfplatta eller mobil, att den fungerar och skalar snyggt på olika skärmstorlekar.

One.com har stöd för scriptad installation av WP, gör det enkelt att komma igång. Jobbet efteråt är att hitta olika tillägg som gör underhållet enkelt.
  #6  
Gammal 2019-04-14, 22:42
lonian
 
Medlem sedan: apr 2010
Inlägg: 1 243
Jag använde one. com tidigare.
Tycker att de hade en smidig sida som gjorde att man kunde skapa användare för att ladda upp bilder på hemsidan. Så om man var flera som ägde hemsidan kunde man då logga in och ladda upp samt skapa familje användare om bara specifika skulle få tillgång att se innehållet.
  #7  
Gammal 2019-04-15, 08:27
Heimerdinger
 
Medlem sedan: okt 2012
Inlägg: 40
Tummen upp
Tips om du vill att besökaren ska stanna kvar längre än några sekunder så "keep it simple" Inga popups, inget som blinkar och absolut inga knasiga funktioner som kräver en supersnabb dator för att inte lagga.

Avrundar lite nu men ungefär 99.9% av alla amatörfotografer som skapar egna onlineportfolios envisas med att bryta mot någon av dom tre grundreglerna.

Vilket gör att om besökaren inte på förhand vet vad du kan så kommer hen bli irriterad och lämna sidan efter några sekunder.

När du har nått en besökarkrets som är återkommande och ditt "varumärke" blivit välkänt så är det okej att börja med snygga funktioner framför ren funktionalitet.

Hos One (B-One hette det när jag var kund senast) brukar det finnas väldigt minimalistiska gallerier som inte kväver några kunskaper alls vad det gäller kodning.

Jag rekommenderar att du börjar med ett sådant.
Kör du mest färgfoton rekommenderar jag en mörkare bakgrundsfärg för att "rama in" bilderna lite extra men om du mest kör svart/vitt så tycker jag en vitaktig bakgrund blir bäst så bilderna får lite spelrum.

Pröva dig fram för att se vad du själv tycker känns bäst :)

Lycka till
Besvara

Bokmärken

Taggar
fotogalleri , hemsida

Ämnesverktyg
Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:17.Lastolite HaloCompact