Annons
  #1  
Gammal 2019-11-04, 20:04
UTU Foto
 
Medlem sedan: jul 2005
Inlägg: 16
Canon Eos R sätts på när den är inställd på off
Hej

Jag har märkt, dock endast vid ett fåtal tillfällen, att min nya Canon EOS R går igång av sig själv trots att den är inställd på Off. Den står sedan på ett par sekunder och skriver till minneskortet sedan stänger den av sig. Anledningen att jag märkte det var att autofokusmotorn stod och jobbade och lät.

Vet inte om det är meningen att min Canon EOS R ska fungera på detta sätt och om det nu är så varför.
  #2  
Gammal 2019-11-04, 20:24
PeterWem
 
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 4 615
Har du senaste firmware och har du ett objektiv från Canon?
  #3  
Gammal 2019-11-04, 20:47
UTU Foto
 
Medlem sedan: jul 2005
Inlägg: 16
PeterWem skrev: Har du senaste firmware och har du ett objektiv från Canon?
Ja det har jag, jag kör 1.4.0 som firmware. Kör bara Canon objektiv dock med konverter.
  #4  
Gammal 2019-11-04, 21:27
PeterWem
 
Medlem sedan: jun 2006
Inlägg: 4 615
Hur ofta händer det och vad händer om du plockar ur minneskortet?
  #5  
Gammal 2019-11-04, 21:28
gamleJ
 
Medlem sedan: maj 2009
Inlägg: 1 048
UTU Foto skrev: Hej

Jag har märkt, dock endast vid ett fåtal tillfällen, att min nya Canon EOS R går igång av sig själv trots att den är inställd på Off. Den står sedan på ett par sekunder och skriver till minneskortet sedan stänger den av sig. Anledningen att jag märkte det var att autofokusmotorn stod och jobbade och lät.

Vet inte om det är meningen att min Canon EOS R ska fungera på detta sätt och om det nu är så varför.
Är det i anslutning till att du stängt av eller långt senare?
  #6  
Gammal 2019-11-04, 21:31
UTU Foto
 
Medlem sedan: jul 2005
Inlägg: 16
gamleJ skrev: Är det i anslutning till att du stängt av eller långt senare?
Långt senare. Visserligen har det vad jag vet ännu bara hänt med ett av mina objektiv (EF 50m F1. 8)
  #7  
Gammal 2019-11-04, 21:38
gamleJ
 
Medlem sedan: maj 2009
Inlägg: 1 048
UTU Foto skrev: Långt senare. Visserligen har det vad jag vet ännu bara hänt med ett av mina objektiv (EF 50m F1. 8)
Då har jag inget klokt att bidra med tyvärr. Ännu mer märkligt att det är objektivrelaterat.
  #8  
Gammal 2019-11-04, 21:48
UTU Foto
 
Medlem sedan: jul 2005
Inlägg: 16
gamleJ skrev: Då har jag inget klokt att bidra med tyvärr. Ännu mer märkligt att det är objektivrelaterat.
Tror nog inte det är objektiv relaterat skulle vara mycket märkligt. Bara hittat ett liknande fall gällande en Canon kamera på internet och då handlade det om en 60D, dock utan förklaring eller lösning.

Ska vara lite mer uppmärksam på omständigheterna om det händer igen.

Tack för din tid!
  #9  
Gammal 2019-11-05, 08:27
VargenW
 
Medlem sedan: apr 2008
Inlägg: 59
Hör av dig till Canons support, jag har faktiskt fått hjälp som funkade av dem en gång. Det här låter ju väldigt speciellt, det är säkert något de bör få reda på om de inte redan vet.
Besvara

Bokmärken

Ämnesverktyg
Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:27.



Miops Capsule360