Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Ändra exif-datum

Produkter
(logga in för att koppla)

zkirtap

Aktiv medlem
Har kollar runt i forumet och inte hittat något svar på hur man med enkla medel, och en PC (XP home), kan ändra datum i exifdata. Agerar support åt svärfar som hade problem med datum- och klockinställningarna när mängder av hans bilder togs. Nu ska de sorteras i Adobe PS Elements 3.0. Att ändra datum så att sorteringen stämmer är enkelt men detta ändrar ju inte infon i själva filerna vilket känns vettigast att göra när man ändå håller på.

Så frågan är: hur göra detta enklast - och gratis, eller åtminstone billigt?
 

kpt

Aktiv medlem
Det finns ett program vid namn jhead,

http://www.sentex.net/~mwandel/jhead/usage.html

Det är kommandoradsbaserat så du slipper nöta ut musmattan. Men om t ex alla filers exif-datum ska justeras med ett visst värde kan du applicera programmet på många filer samtidigt, antingen via kommandoraden eller mha ett script. Det finns en särskild flagga -ta för att vrida klockstämpeln framåt eller bakåt.
 
ANNONS