Bild tagen lite vriden, går det att vrida bara lite?

Produkter
(logga in för att koppla)

Xfinger

Active member
Tog en personbild lite vriden, men skulle vilja ha den rakt, går det att vrida vi säger bara 20-30 %. den är tagen liggande, kollat runt i paint men verkar bara vara fasta vridningar där på 90 & 180 grader, kanske går med picasa, lr är det fotoshop som gäller? om de går o få ett bra resultat med att vrida?

Någon kanske kan vrida den som ett test, den är ju inte full format den jag bifoga här men kan ju ladda upp på molnet om någon vill fixa riktigt sen, tänkte mer bara se lite fort hur de blir om man vrider.
 

Bilagor

Astroscapist

Well-known member
Lite vriden? 45 grader är ganska mkt och Short att göra omedvetet.
Ska du räta upp den ordentligt så försvinner det mesta av intresse såvida man inte fyller ut tomrummen i exempelvis Photoshop.
Enklare att ta ny bild.

/Stefan
 

martley

Well-known member
Haha, jag skrattade lite här på morgonen. Mera sånt! Annars finns det många bildhanteringsprogram som kan vrida på bilden, Gimp är ett väldigt bra gratisalternativ som finns både för Windows och Mac. Fast vrider man på bilden i nån annan vinkel än en multipel av 90 grader så blir det tomrum i kanterna som måste fyllas ut med nåt om man inte vill ha en vit kil i varje hörn. Med avancerade program som photoshop (eller Gimp) kan man klona omgivningen och fylla ut med fejkad information.
 

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar