Bilder tagna med vidvinkel

Produkter
(logga in för att koppla)

Goldfish

Well-known member
Några av er kanske har läst mitt tidigare inlägg om att jag funderar på att köpa ett vidvinkelobjektiv. Nu undrar jag om forummedlemmarna har lust att göra inlägg med länkar till bilder tagna med vidvinkel. Skriv gärna vilket objektiv ni använt. Med vidvinkel räknar jag allt under 28, men är framför allt intresserad av bilder tagna med objektiv runt 20 mm.

Det här ska bli kul om folk svarar på =) ...
 

Liax

Well-known member
Borgen är en fästning från slutet av 1600-talet som kallas för Kastellet, den ligger på ön Aspö utanför Karlskrona.

Hälsn. Joakim
 

Fredrik80

Well-known member
Jag har last din fraga forut angaende dina funderingar kring vilket vidvinkelobjektiv du ska kopa. Du har inte berattat vad du har for objektiv sedan tidigare, det ar valdigt viktigt att veta for att kunna ge nagra goda rad. Sjalv har jag en 20-35mm zoom och steget upp fran den ar ett 50mm. Om jag inte hade mitt 20-35mm zoom och stod i valet att kopa en vidvinkel skulle jag definitivt INTE kopa en 20mm. Det blir en alldelses for stor lucka emellan och du missar vad jag personligen tycker ar de mest anvandbara brannvidderna. Jag rostar for nagon av zoomarna. Om du redan har nat ner till typ 28mm kanske det daremot kan vara en bra ide att kopa en extremt ljusstark 20mm. Har sjalv inte provat Sigma sa jag har ingen aning om hur dom ar. Det basta borde val vara att ga till en butik och prova de olika objektiven. Det ar himla svart att fa en kansla av vilka brannvidder man gillar bara genom att titta pa olika bilder.

Fredrik
www.worldsphotos.com
 

Goldfish

Well-known member
Fredrik80,

Det objektiv jag har nu är ett Canon 28-135 mm IS USM och det objektivet är jag väldigt nöjd med.

Jag har funderat på just det du säger, t.ex. att köpa en extremt ljusstark 20 mm samt senare (när man sparat lite), köpa t.ex. en billig 19-35 mm, som inte är riktigt lika ljusstark.
 

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar