Bra fotografer använder ett par saker.
1 De komponerar bra. De har en känsla för det. Antingen intuitivt eller har de jobbat på det o därmed vet dem vad som funkar.
Titta på det du gillar på nätet. Skissa grovt o försök att komma underfund med VARFÖR tycker du att just DEN bilden är bättre än andra bilder. Vad har den som inte andra har.
2 ljus, RÄTT ljus.
I exemplet du visar så har du använt artificiellt ljus o bränt alla skuggor. Prova med att sätta tallriken vid ett stort fönster. Och kanske bara titta på skuggor och ljus. Var vill du ha ljuset? var vill du ha skuggorna?
Din uppgift är att SÄTTA ljuset där du vill ha det.
När det gäller just matfotografering så är det sällan det går att äta det som fotograferats.
Jag menar du hör ju: Hårspray, motorolja, glycerin o det finns nog ingen ände på uppfinningsrikedomen.
En del som fotar mat åt restauranger sätter upp allt som behövs, när sedan kocken kommer så har de 2 minuter på sig sen är det dött. O det är väl den mest extrema matfotografin. Läste för 20 år sedan om en fransk fotograf som lät flyga in färsk fisk till fotograferingen. Har för mig att han hade typ 2-3 timmar på sig, sen var ögonen förstörda/insjunkna.
Det finns nog ingen genväg i matfotografi, öva öva öva
Men det finns en fördel. Det går att repetera.
Du säger att du har lite tid till öva. Du kan prova att bestämma dig för hur mycket tid du skall lägga. Säg 20 min om dagen, det kanske minskar stressen?
lycka till