Klotterplanket


Bli medlem i gruppen för att skriva
Rapportera
Turbo56
för 6 år sedan sedan


Instagram har passerat 100 miljoner användare, det är säkert så att majoriteten av medlemmarna på FS använder Instagram emellanåt.
Jag har laddat upp några bloggar enbart med Instagrambilder tagna med min Samsung SII och Instagram. Slutsatsen är att det kan fungera att ta bilder med mobiltelefoner men de är känsliga för svårt ljus och skarpa kontraster.
Rapportera
spinnell
för 6 år sedan sedan


Kul grupp!
Instagram är så mycket i så litet format.
Inspirationsinsamling framförallt.
Jag har tom landat ett par jobb över instagram.
Rapportera
för 6 år sedan sedan


Kul att hitta denna grupp. Var skeptisk till Instagram länge, men så beslutade jag mig ändå för att testa. Kul att det finns en sån grupp här på sidan
Rapportera
Turbo56
för 6 år sedan sedan


Den 26 juli 2012 hade Instagram passerat 80 miljoner användare. Detta innebär att appen hade lyckats öka sin användarbas med mer än 10 miljoner användare i genomsnitt per månad från den 1 maj 2012.
Instagram avslöjade också att dess användare hade delat nästan 4 miljarder foton, det är fortfarande långt ifrån Facebooks 300 miljoner uppladdade bilder varje dag, men det är verkligen mycket om man beaktar att Instagram endast finns för mobiltelefoner och surplattor.
Många ungdomar som tidigare använde Facebook har gått över till Instagram och kommunicerar mer med bilder i stället för bara med text.
Rapportera
Frejvin
för 7 år sedan sedan


Vad glad jag blev när jag hittade denna grupp! Jag är sån torsk på IG. Men jag undrar, bilderna man lägger in här - ska dom enbart vara redigerade i IG eller får de vara redigerade i andra appar också. Heter frejvin på IG om nån vill lägga till :) Följer så gärna tillbaka!
Rapportera
Turbo56
för 7 år sedan sedan


Hej
Tanken är att bilderna skall vara processade i just Instagram men jag förstår din fundering. Däremot måste bilderna anpassas i storlek för att kunna laddas upp i FS och det kan man ju inte göra i Instagram.


Rapportera
Turbo56
för 7 år sedan sedan


Ibland undrar jag om man inte är lite tokig, jag har kameror för massor av pengar och ändå finner jag en charm i att ta bilder med mobiltelefonen och Instagram, varför?
Delvis beror det på att man kan fotografera i smyg, när jag tar fram en Nikon D700 med ett 28-70 f/2,8 så är det ingen som missar vad jag håller på med. Ibland har jag tagit bilder med kameran liggande i knäet man det är inte helt lätt.
För min del är det nog råheten och enkelheten som fascinerar, få färger, grov gråskala men ändå förhållandevis god bildkvalitet. Jag tänker annorlunda när jag tar bilder med Instagram än med någon av mina vanliga kameror, jag tänker med en annan färgpalett och färre detaljer.
Jag vet inte hur det är med er andra men för min del så säger jag att det går att ta bra bilder med Instagram, kanske inte som enda kamera men ett komplement.
Rapportera
Turbo56
för 7 år sedan sedan


Efter att ha läst inlägg på Fotosidan om Instagram blev jag nyfiken på vilka bilder de mer än 50 miljoner användarna av applikationen egentligen tar, min primära fundering var om det går eller inte går att ta fotografier med Instagram?
Jag sökte runt ett tag på internet och hittade ett antal fotobloggar med riktigt bra bilder som faktiskt var tagna med Instagram.
Sagt och gjort, för ung. två veckor sedan laddade jag ner applikationen till min Samsung S2 och gav mig ut på en fotorunda, en annorlunda känsla.
Efter att ha testat applikationen så har jag kommit fram till att det visst går att ta godkända fotografier bara man inte luras att använda de inbyggda förvrängningsfunktionerna som kan förstöra en helt ok bild.
Det fejkade 6x6 formatet gillar jag, det blir lite rått och grynigt men känns rätt för ändamålet.
Varför skall man över huvud taget använda Instagram?
För de flesta som inte bär en kamera med sig dagligen så är kanske telefonen den enda möjligheten att kunna ta snapshots utan att behöva planera och då är applikationen Instagram ett sätt att kunna dela med sig nästan i realtid.

Lägg in era Instagram-bilder så att vi andra får ta del av dem.