Användarnamn: dloow
Ålder: 37 år
Bor: Västerås, Västmanlands län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 2007
Medlem sedan: 2008-07-17
Senast inloggad:

Jag är frilandsfotograf och arbetar under namnet Lööw Fotografi. Lööw Fotografi bedriver jag vid sidan om mitt "vanliga" arbete. Lööw Fotografi är en passion och ett intresse som jag låter gå fram en takt som passar mitt liv och min vardag. Min vardag innefattar framförallt min familj. Där handlar mycket om att på bästa möjliga sätt, vara en god far för våra två barn. Det kan vara lite utmanande för mig att arbeta med Lööw Fotografi under vardagar så det har fallit sig naturligt att arbeta främst med bröllop.

I skrivande stund bor jag i ett hus i Västerås. Egentligen är jag från Stockholm men dit flyttar jag nog inte till igen. Det räcker att ha Stockholm nära, så att jag kan ta mig dit utan större ansträngning. Om någon vill veta så använder jag Canon när jag fotograferar och sedan redigerar jag bilderna främst i Adobe Lightroom. Bara när Lightroom inte räcker till så använder jag Photoshop.

Medlem i grupperna

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Bröllop, Posering, Porträtt, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag var uppe i Kaitum, ungefär samma bredgrad som Kiruna, och fiskade. En morgon gick upp i ottan och gick ner till östra udden på ön vi tältade på. Soluppgången var ren magi. Därefter runt kl 5.30 vandrade jag upp på ett berg i närheten och fortsatte fota tills solen verkligen kommit upp fullt ut. Otroligt vackert. Sen gick jag ner till lägret igen till kl 7 när de andra vaknade och så åt vi frukost tillsammans.

Mitt sämsta fotominne:
När jag klev upp halv 2 en sommarmorgon för att åka till havet och fotografera gryningen. När jag var på plats 1,5 timme senare så visade det sig att fotoplatsen inte alls riktade sig mot öster som jag av självklara skäl antog utan söderut. Jag såg alltså bara den södra horisonten. Den östra horisonten låg bakom skogen. Solen gick upp bakom träden. Jag åkte hem utan att fota en enda bild.

Jag fikar helst:
I naturen

I kameraväskan har jag alltid:
Minneskort, ett extra batteri, en extra kamera och minst en glugg.


Elinchrom Rotalux Softboxes