Annons
Användarnamn: margus
Bor: Nossebro, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1968
Medlem sedan: 2010-07-15
Senast inloggad:

En glad amatör som fotar och filmar ögonblick som berör mig – helt utan tävlingsinstinkt eller proffsambitioner. Oftast är det djur och natur som fångar intresset.

Började med rena hantverket 1968, en manuell Praktica med separat ljusmätare och 35, 135 respektive 200 mm:s objektiv samt en konverter (sörjer de försvunna diabilderna). En Kodak Instamatic har man också genomlidit. Fortsatte med Pentax Spotmatic på 1980-talet, mest i svartvitt och blaskade med framkallning och förstoring i badrummet.

Efter långt uppehåll vaknade lusten igen 2007 med den digitala världens alla möjligheter. Den pålitliga kompakten Konica Minolta Dimage X1 (som även filmar och tar upp ljud) gav blodad tand. Ny följeslagare sedan 2009 är en Nikon D90 med VR zoom. Tyvärr räcker inte energin till allt man vill.

Har en viss faiblesse för svåra förhållanden som t.ex. mystiska stämningar, dunkel, dimmor, skog, natt eller skymning samt motiv som egentligen befinner sig på för långt avstånd. Som obotlig optimist testas ständigt gränserna med enkel utrustning – det KAN ju gå bra…

Sedan 2009 filmas det... och klipps och redigeras, mest i Windows Movie Maker. Kortfilmer som läggs ut på YouTube. En ny hobby på gamla dar och massor är lära sig. Har nu även redigeringsprogram Pinnacle Studio HD 15 Ultimate samt Adobe Premiere Elements 10

I kameraväskan:
Konica Minolta Dimage X1
Nikon D90 med Nikkor AF-S DX 18-105 mm VR
Nikon Coolpix S9300
AF-S Nikkor 70-300 mm VR


I videoväskan:
MiniDV-kamera från Panasonic (NV-DS55EG) med kassetter
Panasonic HDC-SD200, filformat AVCHD
Ljudinspelare ZOOM H2n

Zeke
Zeke
1 kommentarer
dammen
dammen
1 kommentarer
påfågelöga 2
påfågelöga 2
1 kommentarer
 

Mina favoritbilder från andra fotografer

 
MINA FILMER
Video
2 bilder
Premiäralbum
Vanligt
8 bilder
 
 

Lastolite HaloCompact