Annons
Användarnamn: von
Ålder: 73 år
Bor: Ängelholm, Skåne län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1971
Medlem sedan: 2002-02-27
Senast inloggad:

Mina bilder förenar ofta det rent dokumentära med det naturlyriska. Detta speglar säkert mig som naturfotograf. Jag är ständigt nyfiken på allt som rör sig i naturen, vill gärna visa upp och dela med mig av mina upplevelser - både som iakttagare och naturromantiker.

Jag arbetar mycket med planering (idé/motiv, plats, bästa tid) och bildkomposition.

Fåglar har alltid varit mina favoritmotiv. Jag började med fågelporträtt i svart-vitt. Numera fotograferar jag endast i färg och fåglarna behöver inte längre vara så stora i bild. I stället har den omgivande miljön kommit att spela en allt större roll som förstärkande och stämningsskapande inslag.

Som naturfotograf har jag under årens lopp breddat mina motivval till att omfatta det mesta i naturen allt från vattendroppar och grässtrån till blommor och djur.

Under mina resor utanför Sverige fotograferar jag både kultur och natur för bildkåserier till bl.a. natur- och föreläsningsföreningar.

Född 1944 i Malmö. Är medlem av bildgruppen PhotoNatura och bildbyrån Naturbild. Första separatutställning med fågelbilder 1983. Har sedan dess årligen deltagit i naturfotoutställningar.

Publicerar naturbilder i böcker och tidskrifter. Har bidragit med bildreportage och tekniska artiklar om naturfotografering i tidningen FOTO och är sedan 1995 medarbetare i Bjäre Hembygdsförenings årsbok.

Aktiv föredragshållare med natur- och resekåserier.


Törnskata med humla
0 kommentarer
Fisktärna
1 kommentarer
Avvikande maskros
Avvikande maskros
0 kommentarer
Ladusvala i trädgården
0 kommentarer
Storspov
Storspov
0 kommentarer
Padda porträtt 2
0 kommentarer
 
Naturlyriska bilder
Vanligt
0 bilder
 
 

B+W Polariastionsfilter HTC