Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Johanna Törnquist
Ålder: 34 år
Bor: Sundsvall, Västernorrlands län (visa på kartan)
Kategori: Fotostuderande
Började fotografera: 1999
Medlem sedan: 2006-09-16
Senast inloggad:

Efter att jag hörde nyheten följdes en tystndad. Sedan hoppade jag runt i rummet och började prata ännu fortare och avbröt mig mitt i mina meningar för att kippa efter luft. Jag hade glömt bort att andas. Det var faktiskt sant! Jag hade blivit antagen till bildjournalistutbildningen i Sundsvall. Det som är min dröm. Nu ser jag fram emot tre tuffa men underbara år av studier.

Sedan jag var sex år har jag varit ute i naturen och vandrat både i skog, fjäll och vulkanområden. Naturen kan vara så slående vacker att man vill plocka med sig den i en liten ask som man kan öppna och kika på när man vill. Det var så jag började med att fotografera, fann min egen lösning att få hem det vackra och att behålla minnena.

Det var mitt stora intresse för friluftsliv och fotografering som gjorde att jag sökte till Ålands folkhögskola. Jag blev antagen och har under ett år haft mitt mest lärorika och händelserika år. Jag har utvecklat mitt bildseende, förbättrat min kamerateknik ofantligt samt lärt mig grunderna om fotografi som yrke.

Naturen kan vara så underbar och varierande och det kan människan också vara. Då jag gick sista året på gymnasiet hade jag som slutprojekt att åka till Guatemala och göra en fotobok om folkets framtidstro. I detta land mötte jag människor som trots stor fattigdom såg ljuset i mörkret och kunde visa så otroligt mycket kärlek och sympati.

Efter denna resa väcktes en önskan att få yrkesmässigt komma tillbaka igen med kameran runt axeln och skrivblock och penna i handen. Denna gång inte bara för att lagra minnen åt mig själv utan även informera och väcka tankar hos andra. Jag vill kunna påverka andra så som jag själv blivit påverkad efter att ha rest runt i världen och sett det andra försöker blunda för

Förutom fotografering tycker jag om att läsa skönlitterära böcker, skriva små korta noveller eller skriva dikter, gå på teater, eller se på filmer.

Läs om min resa till Nya Zeeland, Kina och Borneo på min blogg. http://minresa2010.fotografjohanna.com/


I min kameraväska har jag en Nikon D700 och ett par objektiv. Mitt senaste objektivinköp blev en zoom Nikon 24-70 f 2,8. Helt underbart objektiv som oftast hänger på nu.

Läs mer om mig i Kävlinge nya och Sydsvenskan.
http://kavlinge.lokaltidningen.se/article/20081229/ARTIKLER/275707227/1141

http://sydsvenskan.se/familj/fodelsedag/article565581/Med-naturen-i-fokus.html

När jag är ute på min resa, våren 2010 till Nya Zeeland, Borneo och Kina kan du följa mig på min blogg http://minresa2010.fotografjohanna.com

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Macro, Barn, Vilda djur, Action / Äventyr, Digital efterbehandling, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

 
Lundaspexet
Kollektion
9 bilder
Borneo. Sandakan & Kota Kinabalu
Kollektion
0 bilder
Island
Vanligt
0 bilder
Nya Zeeland
Vanligt
0 bilder
Sydafrika
Vanligt
0 bilder
Åland
Vanligt
0 bilder
Guatemala
Kollektion
0 bilder
Frankrike
Vanligt
0 bilder
Sverige
Vanligt
0 bilder
Macro
Vanligt
0 bilder
Borneo
Vanligt
1 bilder
Guatemala
Vanligt
0 bilder
Kina
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS