Annons

Och Himlen Därovan av Jens Assur

Betyg


(4.75/5)
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension


Summmering

Och himlen därovan är ett oroande och angeläget tidsdokument om vår samtid i Sverige och världen, sammanställt i form av 31 tematiska bildreportage presenterade i två volymer om sammantaget 512 sidor, i formatet 260x350 mm. Orden i rubriken kommer från en runsten i Uppland: "Jorden skall rämna och himlen därovan".
(taget från Internetbokhandeln där man även kan köpa boken för denna billiga penning)2006-06-07 Detsaklick

Bildkommentarerna i slutet av varje bok (2st i paket) är otroligt intressanta att läsa efter att man gått igenom alla bilderna helt utan bildtext.
Jens Sandvej Grandin
2004-05-27 jenz79

PLUS: Fantastiska bilder av vår värld
MINUS:

Jag kan inte sluta titta på hans bilder, böckerna är mycket bra med information för varje bild i slutet av boken. Helt fatastisk!

Böckerna (det är två st) är stora och indelade i en sv/v och en färg. Jag älskar dom!

Köpt hos: Akademibokhandeln

Pris: 495
2003-08-14 POKI

PLUS: Suveränt genomfört projekt!
MINUS: -

En förmiddag under en vistelse i Karlstad hade jag några timmar att ta kål på. Uppsökte därför biblioteket och letade upp projektet (böckerna) "Och himlen därovan".

Hela dagen försvann! Så uppslukad blev jag av Assurs dokumentation av vår sammtid.

Jens Assur är en fotograf helt i min smak.
Fredrik Johansson
2003-03-24 Maverick

PLUS: Stora bilder, bra papper, mestadels serier än enstaka bilder.
MINUS: Tungt att lyfta och bära.

Igentligen har jag inte haft böckerna tillräckligt länge för att ge en rättvis bedömning eller sett bilderna tillräckligt mycket. Men jag tänkte iaf försöka mig på att beskriva dessa två böcker som det igentligen är.

Det är som sagt två böcker varav den ena handlar om Sverige och den andra om utlandet. Boken som avhandlar Sverige är det svartvita bilder i och den om utlandet är det färg.

Böckerna har en inledning som beskriver tankarna lite omkring dessa böcker och dels försöker beskriva Jens som person. Dessa rader är skrivna av en utomstående författare.

Bilderna är mycket bra och gripande och fick iaf mig att fundera kring mina värderingar och så. Bilder överlag ger väl ett en ganska negativ syn av världen men ändå så finns där små oaser av bilder som visar människan oavbrutna tro på något bättre och kampen för att nå dit.

I slutet av varje bok finns ett index med en kort text till varje bild som beskriver vad bilden visar och vart den är tagen.

Som fotojournalistiskt intresserad anser jag att dessa böcker är ett måste i bokhyllan.

Det enda negativa jag har att säga är att dessa två böcker är tunga. Jag har fortfarande ont i ryggen efter att ha slarvat med lyfttekniken i affären.

Köpt hos: Akademibokhandeln i Uppsala

Pris: 495
ANNONS