Annons

Hähnel Giga T Pro II trådlös fjärrutlösare.


Summmering

Trådlös fjärrutlösare.2019-10-01 Tony johansson

PLUS: Som sagt, den gör det den skall göra, när den fungerar. Har bara använt den som trådlös fjärrutlösare, så mina erfarenheter är begränsade till det.
MINUS: Att batterihållaren släppte i lödningen är ju under all kritik.

Har en som jag köpte sedan några år tillbaka och var jättenöjd med den, tills dess att lödningen (en punkt) till batterihållaren i fjärrkontrollen släppte. Två lösningar på problemet, köpa en ny (jättedyrt !), eller be en kompis (som är finmekaniker) att hjälpa mig med att löda fast batterihållaren.

Det blev det andra alternativet, så nu ser den ut att fungera (har ännu inte provat den, (den tänder upp, när man slår på fjärrkontrollen). Med tanke på priset (jag betalade jag tror det var dryga 600 :-), borde kvalitetskontrollen vara bättre. Att behöva köpa en ny för en sådan här sk*tsaks skull, är under all kritik. Men innan detta problem infann sig, har den fungerat klanderfritt, det bör i sammanhanget nämnas .

Liknande produkter: -

Kundtjänst: -
2015-03-21 Pander

PLUS: Enkel, praktisk
MINUS:

Har använt den främst för timelaps. Är mycket nöjd med hanteringen men fick titta lite extra på Hähnels videoinstruktion innan jag satte igång. Använder den ihop med Sony a77.

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Scandinavianphoto
2014-08-05 RaiderViking

PLUS: Räckvidd, enkel och funktionell design.
MINUS: Signalen störs ut av mobil

Har använt denna nu i lite över ett halvår och den är mycket bra. Som tidigare recensent skrev så är det bra att läsa manualen först men sen är den enkel att ställa in.
Använder den till Timelapse, Bulb och som vanlig utlösare när jag inte vill störa kameran med att trycka på avtryckaren själv.
Har ännu inte bytt batteri faktiskt så det verkar hålla mycket väl. Har inte direkt testat räckvidden men varit uppåt 20-25m från kameran utan problem.

Den jag har är för Canon och jag gillar att det är en liten metallring precis som på Canons egna som låser fast i kontakten med ett litet hörbart "klick". Hade en liknande produkt tidigare från Phottix vars kontakt var helt i plast och trillade ur titt som tätt när kameran var i porträttläge.

Det enda negativa jag har märkt av är att signalen störs ut om fjärrkontrollen hamnar i samma ficka som min mobiltelefon som alltid har NFC aktiverat.

Pris: 799
2014-07-01 sa0bqe

PLUS: Enkel och mycket bra
MINUS:

Jag gillar det

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 795
2013-03-27 Ludde83

PLUS: - Enkel att använda - Bra räckvidd -"billig"
MINUS: - kanske hade varit trevligt med lite vädertätning men den e så pass billig att det kan man inte kräva

Är mycket nöjd med min Hähnel Giga T Pro. Jag har använt den cirka en månad sedan inköpet. Köpte den i Kanada men det kom med även en svenskbruksanvisning vilket va en rolig detalj.

Jag använder den nästan enbart till Time Lapse fotografering. Batteritiden är mycket bra men skall du vara ute flera dagar i fjällen kanske du skall packa med något extra batteri. Bara så du inte står där utan.

Första gångerna du pillar på produkten är det bra att ha bruksanvisningen till hans då den lilla displayen inte ger allt för mycket info. Men efter att ha använt den en dag eller så är det nästan barnsligt enkelt att använda den. Rekommenderas!

Liknande produkter: Canons egna, dyrare variant med exakt samma funktioner