Nikon AF-S Nikkor 105mm f/1,4E ED

Betyg


(5/5)
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension2018-09-04 Daniel PapicPLUS: Bildkvaliteten
MINUS:

Ett objektiv som på riktigt är användbart på sin största bländare. Den nöjer sig inte med att bara vara bra på 1.4 utan är ordentligt skarp. Mkt fin bakgrundsskärpa.

2017-05-13 Smultris Jenny BengtssonPLUS: Superskarpt redan på f/1.4. En otroligt mjuk och luddig bokeh. Fin färgåtergivning. Värd sina dyra kronor.
MINUS: Enda minuset jag kan komma på att den är svår att använda till självporträtt då diametern är så stor att det är svårt att uppfatta var i bild jag befinner mig. Men det är en petitess.

Älskar optiken och vill verkligen inte fota med någon annan optik just nu, oftast lägger sig nyförälskelsen snabbt men denna gång är kärleken på riktigt ;)
Jag använder denna både till porträtt och till närbilder av växter/blommor trots den relativt långa närgränsen. Det mjuka, luddiga och korta skärpedjupet får verkligen motiven att poppa ur bild. Kan absolut rekommendera detta objektiv om du funderar på att köpa det.

Liknande produkter: Inga
Jag visste att jag ville ha just denna optik.

Pris: 20900

2017-02-11 rayoflightPLUS: Ljusstarkt. Skarpt.
MINUS: Tungt. Filterdiameter 82mm.

Porträttobjektivens porträttobjektiv.

Liknande produkter: Zeiss Otus 85mm, men dubbelt så dyrt och utan autofokus.

Pris: 20

2016-12-19 raviPLUS: Skarpt
MINUS: Stort, tungt och dyrt

Ett helt fantastiskt objektiv. Bilderna ser nästan ut som de man tar med 200:2. Autofokusen är inte supersnabb, men den är helt ok.