NiSi v5 Pro 100mm Square Filter Holder

Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension


Summmering

Ny förbättrad version av NiSi v5 filterhållare för upp till tre rektangulära filter med bredd 100 mm. Hållaren har integrerad montering av NiSi polarisationsfilter som då kan vridas separat utan att påverka de rektangulära filtren. Dessa kan i sin tur vridas utan att påverka polarisationsfiltret, exempelvis för att anpassa ett graduerat gråfilter mot en lutande horisont. Hållaren monteras på objektiven med anpassningsringar för aktuell filtergänga och klarar då vidvinkel ner till 16 mm på småbildsformat utan vinjettering.Michael Johansson
2018-04-17 Michael Johansson

PLUS: Kompakt Separat vridning av polfilter
MINUS: Den fjädrande "pinnen" för att montera hållaren på monteringsringen är lite lös, kunde ha varit en aning hårdare tycker jag.

Denna filterhållare för rektangulära filter är gediget byggd av aluminium med hög precision. Tack vare en integrerad monteringsgänga för NiSi runda polarisationsfilter går det att rotera detta utan att påverka de rektangulära filtren. Detta ger också en kompaktare byggnation jämfört med att ha ett separat cirkulärt polfilter på objektivet och därefter en filterhållare.

Liknande produkter: Cokin Z-Pro, Lee filterhållare, Rollei Pro Filter Holder Mark II m fl.

Köpt hos: http://www.philnortonphotography.co.uk/
ANNONS