Soligor C-Pol Blue line


Summmering

Filtret används för att eliminera reflexer från blanka ytor som t.ex. vatten, fönsterrutor m.m. Filtret är också effektivt vid all slags färgfotografering genom filtrets egenskap att ge bättre briljans och kontrast. För svartvit film är effekten ungefär densamma som med gul- eller orangefilter. Polarisationsfilter är bland de mest användbara filter du kan äga. Du bör använda cirkulärt polarisationsfilter till moderna systemkameror. Ett polarisationsfilter har några speciella arbetsområden:

1. Du kan styra blåheten på himlen. Genom att vrida filtret kan du variera effekten. Störst effekt får du 90 graders vilnkel mot solen. Tar du till ordentligt så blir himlen riktigt vykortsblå.
2. Du kan trolla bort reflexer i vattenytor och glasytor. I vissa vinklar försvinner reflexerna helt.
3. Ett polarisationsfilter renar färgerna i en bild och du får en större färgmättnad.2008-02-26 Andreas Nordgren

PLUS: Billigt, håller vad det lovar.
MINUS:

Tycker det fungerar riktigt bra och sett till det låga priset, ett fynd. Har tidigare bara kört med UV/skylight- filter mer som ett skydd för optiken. Var först tveksam då det ser ut som ett riktigt budget alternativ. Fast är helt klart nöjd med resultatet vykortsblåhimlar samt reducering av blänk/speglingar och bättre briljans. Först lite tjorvigt att vrida på filtret för att hitta önskad effekt, fast efter det att man vant sig går det på ett ögonblick. Fast i överlag ser bilderna bättre ut nu än utan filtret. Fast för somliga situationer blir resultaten bättre utan filtret.

Kundtjänst: Snabb leverans

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 295
2007-12-09 HeRoMeR

Vet ej ännu om dte funkar bra eller dåligt då jag ej tagit så många bilder.. o ej varit så fint väder ute..

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 99

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar