Annons

Canon Powershot G5Xm2

Betyg


(5/5)
(0/5)

Summmering

Canons uppföljare till G5 X med en uppgraderad 20,1 MP 1-tums CMOS-sensor, ny DIGIC 8-processor, 5x optisk zoom, videoinspelning i upp till 4K/30p och 1080/120p, WiFi, USB-laddning, en uppfällbar sökare och en mycket kompaktare design.2019-09-24 Kjell Olsson


Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvaliteten, handlaget med ordentligt grepp, bra touchfunktion både för fotografering och i menyer, hela zoomomfånget med bra ljusstyrka, inte för liten utan alldeles lagom i både storlek och vikt, egen ratt för exp.komp, suverän sökare, CR3-filerna lätta att jobba med i Lightroom. 1600 ISO inga problem - om bilden är rätt exponerad..... USB-laddningen med USB-c kabel gör att man kan hämta bilderna till datorn utan kortläsare (MacMini2018) och samtidigt ladda kamerans batteri.
MINUS: AF inte i nivå med de senaste versionerna av RX100, men fullt tillräcklig för mina fotobehov (som inte innefattar filmning eller följande AF).

Efter att ha avverkat tre versioner av Sonys RX100-serie som "alltid-ha-med"- och resekamera, tyckte jag att de senaste versionerna är för dyra för att hänga på i utvecklingen och att optiken på RX00VII är ointressant - superzoom med låg ljusstyrka är inte min grej...... Dessutom har jag tröttnat på den tvålhala ytan för att försöka hålla kvar den i handen utan att tappa den.

Sålde därför min senaste RX100IV, köpte Canon G5Xm2 och ångrar inte bytet - båda delar sensor, men jag föredrar bildkvaliteten på Canon - skärpan, kontrasten och färgåtergivningen (speciellt vad gäller hudtonerna). Sonys AF är dock överlägsen det mesta.

"Made in Japan" faktiskt - länge sedan jag såg det!

Det nya filformatet CR3 verkar intressant och ger mindre storlek på filerna (om man vill...). Tyvärr saknas Lightrooms tolkningar av Canons kameraprofiler, men enl uppgift jobbar Adobe för fullt med det.

Jag använder okomprimerat format i kameran, sparar ned de färdigredigerade bilderna som jpg i hög kvalitet och komprimerar CR3-filerna till DNG i LR för arkivering..

Liknande produkter: Sony RX100VII

Kundtjänst: Jag vet av egen erfarenhet att Cyberphoto har kundtjänst i toppklass

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 10450