Canon EOS 70D

Artiklar om produkten


TEST: Canon EOS 70D

Betyg


(4.58/5)

Summmering

Canon EOS 70D är försedd med en nydesignad CMOS-sensor på 20,2Mpixel i APS-C storlek. Alla effektiva pixlar på sensorytan består av två individuella fotodioder som totalt skapar 40,3 miljoner fotodioder.

En stor nyhet är bla Dual Pixel CMOS AF som är en sensorbaserad fasförskjutningsteknik för autofokus som ger jämn, högpresterande motivföljande fokus för videofilmning och stillbildstagning i Liveview-läget.

Egenskaper:
- 3 tums vinklingsbar skärm med touch-funktion, i 3:2-format & ca 1.04 Mpixel
- Filmning i Full HD 1920 x 1080p (24 eller 30 b/sek) med manuella kontroller
- Manuell ljudnivå
- 20,2 Mpixel
- Snabbare AF i Liveview och filmläge med ny AF teknik.
- 19 punkters AF korslagda varav mittersta med högre känslighet vid användande
av objektiv med f/2,8.
- 7 b/s seriebildstagning upp till 65 bilder i JPEG (large och fine) eller 16 bilder
för RAW-bilder, även tyst seriebildstagning
- Inbyggd sensorrengöring
- ISO upp till 25 600 i utökat läge
- SD-kortplats (SD/SDHC/SDXC)
- Digic 5+ processor
- Mikrojustering upp till 40 st objektiv, för zoomobjektiv kan justeras för både
vidvinkel och tele.
- HDMI-anslutning
- Trådlös blixtstyrning
- Inbyggd WiFI funktion2018-02-10 Nickanjson


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
Gillar verkligen den här kameran som är lätt att ta kort med och lätt att lära sig finesserna som finns för att få fina bilder.
2017-01-27 Erik Huss


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
Använder 70D till både foto och video. Uppskattar autofokusen & bilkvalitéen. Den utflippbara skärmen är kanon när man filmar. Batteritiden är kanon. Använder oftast fasta objektiv och då blir inte vikten så farlig. Gillar wifi:n med möjlighet att fjärrstyra kameran och flytta över bilder direkt till mobilen. Enda nackdelen med denna kamera är att den inte är fullformat annars är den sjukprisvärd! Har du fotat ett tag med rebel kamerorna är 70 D + en schysst glugg det bästa för pengarna.
2016-11-05 Oförbätterlig


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra autofokus, prisvärd på begagnatmarknaden
MINUS: 7D MkII är ett eller två snäpp bättre på allt.

Se det övergripande betyget som min uppfattning av hur kameran känns idag med nuvarande modeller på marknaden.

Jag började fota fåglar med denna kamera för 2 år sedan och gillade den skarpt. Snabb autofokus, bra menyer för en nybörjare som jag var och det var lätt att förstå hur kameran fungerade. Idag när 7D MkII inte är svår att finna för under 10K i bra begagnat skick ska den nog vara ganska mycket billigare för att det ska vara värt att välja 70D. 7D MkII har bättre autofokus, vassare serietagning m.m.
Men man har olika behov. Jag ser bara fördelar med snabb serietagning, snabbare autofokus med fler punkter osv som 7D mkII har, men fotar man annat än fåglar och vilda djur behöver det kanske inte vara relevanta förbättringar.
Till rätt pris är 70D fortfarande en väldigt bra kamera.

Jag köpte denna + ett 400 5,6 för 10K av en god vän, därav det låga priset.

Köpt hos: Privatperson

Pris: 4000
2016-09-21 Adam Albin


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust
MINUS:

Möter upp de behov jag har just nu som fotograf på ett väldigt bra sätt. Känns som jag inte kommer växa ur den på några år.

Pris: 9200
2016-03-03 Nyblivenfotograf


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb AF Lätt att lära sig tiltskiftskärmen!!!!!!
MINUS: ISO egenskaperna även om jag tycker dom är okej så har nikon och pentax mer att erbjuda för samma pengar.

Detta var min första systemkamera som jag dock växte ur på mindre än 1 år då jag köpte en 5Dmk3 istället. Enda jag hade problem med med kameran var att den inte direkt orkade driva tamrons 70-200 f2.8 VC USD utan fick enorma problem med fokusen på de flesta rörliga bilder. Bytte senare till canons 70-200 f2.8 l IS II USM och fick superskarpa bilder i fullt fokus. Tror dock det säger mer om Tamron objektivet än kameran.
Kameran var väldigt lätt att lära sig och förstå fick bra bilder i ridhus på 3200 Iso sen var det rätt så kört vilket ändå är rätt bra för en kamera i denna klassen.
Skulle rekommendera denna kameran för alla som vill lära sig fota med en riktig kamera då denna är mil bättre än alla instegskameror som canon har. Dock ligger den långt efter de nikon kameror jag testat i samma klass (D3300 (om ens en instegskamera men är fullt i klass med denna) D5200 D5500)
Min rekomendation är skippa kitlinserna dom är bara skräp oavsett!

Liknande produkter: 7D mk1 700D nikon D5200 D7100 D7200
Tyvärr valde jag canon vilket jag ångrar än idag.

Kundtjänst: Köptes hos en lite firma i Göteborg som köpte in konkursbolag minns inte ens vad dom hette

Pris: 8500
2015-12-11 Irouza


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Wifi, touchscreen, Vikbar skärm, bra byggt, Låsfunktionen på ratten, HDMI , 19 fokuspunkter
MINUS: Har inte hittat några ännu efter 1 år med kameran.

bytte upp mig från min 5 år gamla 1000D. VIlken skillnad!
Men, för att inte jämföra två kameror som inte ens gå att jämföra kommer jag fokusera på vad jag anser är bra med 70D.

huset är gediget byggt, Den har lite tyngd i sig vilket gör att den sitter skönt i handen. På tal om att skitta skönt i handen, det känns som Canon tagit ett avtryck av min hand för att göra kameran, den sitter perfekt där! Jag har provat att filma, det gick jättebra!

Vikbara skärmen är ett måste numera när man fotar i lite svårare miljöer.

Touchscreen är jättebra, man kan ställa in så man kan välja att antingen fokusera på en viss del av bilden eller använda touchfunktionen som en avtryckare.

WIFI är inte alls krånglig som många säger, det handlar om attt läsa hur man gör. Det tar 1 minut. Att sedan sätta upp ett nätverk mellan min 70D och min Sony Z2 tog inte mer än 2 min.

Kan varmt rekommendera denna kamera. Det stod mellan denna och 6D, 60D samt 7D. Jag ångra Absolut inte mitt val.

Liknande produkter: Canon 7D

Pris: 8990
2015-01-31 Rollrcostr


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Wifi, touch screen och batteritiden.
MINUS: Huset kunde vara större samt enklare wifi anslutning.

Bytte från 650D till denna 70D och det var ett rejält lyft. Större hus, grymt mycket bättre batterikapacitet, infodisplay på kamerans ovansida, fler AF-punkter samt wifi var mycket välkommet.

Använder wi-fi väldigt mycket då det är ett smidigt sätt att kontrollera eller visa upp en bild på iPad eller iPhone. Dock kunde väll själva anslutningsförfarandet varit enklare.

Även finessen med vinklingsbar touch screen gör användandet enkelt och möjlighet till att skydda displayen. 3 tums vinklingsbar skärm med touch-funktion, i 3:2-format & ca 1.04 Mpixel

Har inte filmat mycket med denna kamera men förutsättningarna finns. Filmning i Full HD 1920 x 1080p (24 eller 30 b/sek)

- 20,2 Mpixel
- 19 punkters AF
- 7 b/s seriebildstagning upp till 65 bilder i JPEG
2014-12-28 strumplester


Att använda: 4 Hållbarhet: 2
PLUS: Vridbar skärm, touch, autofokus vid filmning.
MINUS: JÄTTE-brusiga bilder i högre ISO, finner den brusig redan på ISO 400.. Känns plastig.

Canon 70D blir jättebrusig så fort man höjer ISO. Om man ska få bra bilder MÅSTE man köpa en extern blixt så att man bara jobbar på IS0 100-400.

Fokuset som ska "hänga med", följa rörelser, fungerar fint när man filmar, men när man fotograferar är det nästintill omöjligt att få fokuset på rätt ställen när man behöver ta en bild snabbt. Fokuset funkar bra om man ger autofokuset tid på sig att ställa in det eller att göra det manuellt.

Kameran är rätt plastig. Häromdagen åkte chassit på programratten av kameran. Den var bara lite lätt limmad.

Jag älskar att kameran har en vridbar skärm, att den har touch, att den är lätt och att den har autofokus vid filmning, men jag får aldrig till några bra bilder och nu är jag inne på att köpa mig en Canon 6D.

Canon 70D skulle jag rekommendera personer som aldrig har hållit en systemkamera tidigare, men vill börja fotografera vardagen.
Men jag rekommenderar den inte för er som söker efter en kamera som använt systemkameror tidigare och nu vill uppgradera er. Köp en Canon 6D istället, den är lite dyrare, men helt klart värt pengarna. Den är lika lätt som Canon 70D, den har dock ingen vridbarskärm eller autofokus vid filmning, men den är en fullformatare och den tar grymt bra bilder i höga ISO-tal.

Liknande produkter: Canon 700D, Canon 7D
2014-12-27 peranders


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb, bra bildkvalitet, många finesser.
MINUS: Inmatningsratten på baksidan, plastig. Knöligt WiFi, inte så "Apple-ish" om man säger så.

Kameran är gjord av plast med känns gedigen trots det. Sökaren kommer från 7D och är underbar. Autofokuspunkterna är kalas, en av de bästa jag har stött på. Inmatningsratten på baksidan kunde kanske ha bättre känsla. Detta reglage är väl det sämsta på kameran men den fungerar i alla fall. Strömförbrukningen är låg och batteriet räcker länge. Bildkvaliteten är inte den bästa i klassen men bra för mig. Touchskärmen är kalas. Väldigt nöjd är jag.

Liknande produkter: Var ganska inställd på Canon. Kikade länge på 60D.

Kundtjänst: Toppen!

Pris: 12990
2014-11-19 Antti Heinänen


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Pekskärmen, speciellt vid mörkerfoto är det underbart, bara att toucha skärmen för exponering, att kunna bestämma skärpepunkten med en touch av skärmen och alla funktioner lättåtkomliga via pekskärmen. Wifi med riktigt bra fjärrstyrning via mobiltelefonen. Iso-inställningarna, man kan finlira med inställningsmöjligheterna. Klarar höga ison med acceptabla brusnivåer. Autofokusen ihop med STM är underbar, inga problem att hänga med en mås i full fart utan att tappa fokus.
MINUS: Batteritiden dålig vid live view-fotografering. Hänger sig ibland vid AV-läget och man får ta ur batteriet, samma bugg på alla digi5-kameror tror jag, samma med min 650 och har hört det från andra också.

Bytte upp mig från 650 D då jag ville ha fler valmöjligheter. Har hunnit ta ca 3500 foton nu i olika situationer och är en nöjd konsument, den har hållit vad den lovat. Stabil kontruktion, skapligt vädertätad för det här segmentet och ändå en lätt kamera att bära med sig. Optimerad för STM, köpte med ett 18-135 STM och fokuserar löjligt snabbt och exakt ihop med 70D och en dröm att filma med. Menyerna logiska för en canonanvändare och lättåtkomliga i alla lägen.

Liknande produkter: Canon 6D, Nikon 7100

Kundtjänst: Inte ännu, tänker reklamera buggen vid AV-läget däremot.

Pris: 12
2014-10-20 Vonsi46


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Actionfotografering med 19-punkters autofokussystem
MINUS:

Touchscreen, wifi. vridbar skärm med mera. Allt bara finns och fungerar, perfekt att styra från PC eller Smartphone
2014-08-17 Abe Normal


Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bilder vid goda ljusförhållanden.
MINUS: Hobbykänsla, brusar tidigt..

Använder 70D och 5D3. 70D är en fin cropkamera så länge ljusförhållandena är goda, faller ljuset så blir det skit. Den bästa optiken görs till FF och ger inte optimalt utfall på cropformatet, plus att FF har blivit prisvänligt. Idag skulle jag aldrig köpa en cropkamera, därför att nackdelarna överväger.

Jämfört med 5D3 är det hobbykänsla över 70D, allt känns lite plastigt och jag kan bli galen på handhavandet, det som tar en millisekund att fixa på quickview på 5D kan ta en halvminut på 70D, - det är också det man betalar för -. Betyg som cropkamera blir ganska högt men i jämförelse med tex 5D3 betyg 2.5/5.

/Ulf
2014-08-13 BlomqvistJesper


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra, stabil, robust, snabb
MINUS: Eventuellt lite dålig skärpa i väldigt mörja miljöer. Använder dock enklare objektiv och kanske hade jag för höga förväntingar...

En övergripande bra, stabil och robust kamera. Snabb och bra seriebildtagning. Eventuellt lite dålig skärpa i väldigt mörja miljöer. Använder dock enklare objektiv och kanske hade jag för höga förväntingar...
2014-08-05 Kronblom68


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra i mörkare ljus därmed mindre brus vid höga iso. wifi, fukt tätad, inbyggt vattenpass, bättre färger.
MINUS: Finns inga dåliga.

Sålde min 700D och köpte denna istället, snacka om att byta upp sig. Den har allt man önskar sig, touchscreen,wifi,och ett skal byggt i aluminium glasfiber och plast, Bytte upp mig pga att denna är vädertätad samt är bättre i dåligt ljus, har mindre brus i höga Iso. Mycket nöjd är jag!

Kundtjänst: Bra service, kunnig personal.

Pris: 8990
2014-05-24 Dessis


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Den skarpa, vridbara touchskärmen. Snabbheten och autofokusen.
MINUS: Inga

Mycket nöjd, en snabb kamera, bra i sämre ljusförhållanden.
2014-04-29 arne anderssontre


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Pekskärmen är utmärkt, liveview fotografering går numera snabbt och enkelt.
MINUS: Är hård på batterier, här skulle ett batterigrepp inte sitta i vägen. I kamerapresentationen står ju också att batteriet klarar mindre antal bilder också. Klart sämre än 60d

Toppenkamera, mer gedigen än min gamla 60d. Tar utmärkta bilder i dåligt ljus. Knapparna sitter där dom skall med undantag av -på/av knappen som borde ha en annan placering. 7 bilder/sekund är bra vid fågelfoto, mycket bättre autofokus än 60d.

Liknande produkter: 7d

Pris: 8900
2014-04-19 zabron


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Vridbar skärm Snabb serietagning Bra knappar och touchskärm
MINUS: Jämför man med min gamla EOS 1100D så finns det inga minus på 70D, ja det skulle vara att det inte är FF då.

Är en relativt nybörjare på fotografering. Men med denna kamera så har jag ett bra redskap att växa i.

Pris: 8990
2014-03-17 Annapanna.k


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
Jag hade en plastig 1100D innan så allt är bättre med denna kamera.

Köpt hos: Rajala Pro Shop

Pris: 6399.2
2013-12-28 larwah


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Fantastisk allroundkamera med vridbar touch screen och avancerade inställningar
MINUS: Kan endast ta en bild med självexponering - en begränsning jämfört med 650D Filmning med autofokus och bildstabilisator kräver extern mikrofon för att AF och IS inte ska höras i inspelningen WiFi lite krånglig att använda..

Otroligt snabb och säker skärpeinställning för alla objektiv med autofokus. Perfekt vid filmning
2013-12-19 FXZ


Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Wi-fi, 7 bilder/s. Lätt hanterlig. Otroligt bra videofilmning (18-135 objektiv)
MINUS: Ingen gps. Går ej att använda trådlös utlösare till seriebildtagning. För få C-lägen.

En välfungerande kamera. Lätt att komma igång med, många funktioner att sätta sig in i. En kamera att växa med. En ok storlek för alla i en familj att hantera.

Liknande produkter: 7D, 6D
2013-12-09 nossnoj


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet, autofokus,pekskärm.
MINUS: Inga än så länge.

Ingen större skillnad i bildkvalitet vad jag kan se jämfört med min EOS 60D, men något som jag verkligen gillar är pekskärmen. Jag använder liveview ofta när jag fotar och älskar möjligheten att sätta fokuspunkten där jag vill bara genom att peka på skärmen.
2013-11-23 Orre


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: wifi, pålitlig, bra bildkvalitet.
MINUS: Lite mycket menybökande, saknar Timelapse och fler C-lägen hade inte skadat.

Mycket trevlig sak. Bra bilder, mycket finesser, särskilt vridbar skärm och Wi-fi uppskattas. Saknar inbyggd Time-lapse. Pålitlig och bra byggd utan att vara lika solida som Mark 2/3.

Filmningen är ju bra rent funktionsmässigt, men bilden blir inte så bra, men är mörkt som satan här uppe i norr nu, så det påverkar nog.

Saknar fler C-lägen.


Jag blir med denna kamera ett BRA tag.

Liknande produkter: EOS 350D, 40D, 5D mark 2.

Kundtjänst: Cyberphoto har blivit sämre

Pris: 9990
2013-11-23 bradfridell


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra fokus i alla lägen. Bra natt bilder. Superb filmning. Lätt att använda. Inte för tung.
MINUS: Priset. Bildkvaliten borde varit snäppet bättre med tanke på föregångarn Ingen hörlurs ingång.

En väldigt stabil och bra kamera i allmänhet, funkar till det mesta.
Min första systemkamera ja äger och den är väldigt simpel att förstå sig på :).
Filmningen är väldigt bra.
Finns inte mycket att klaga på egentligen.
Rekomenderar att välja till 18-135mm stm objectivet från canon om möjligheten finns.

Kundtjänst: super service

Pris: 13800
2013-09-07 H.B.


Att använda: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Bildkvalite, lågt brus vid höga ISO, pekskärm och autofokusen.
MINUS: Priset är lite väl högt. Menysystemet är lite ologiskt.

Uppgraderade från 400D till denna och jag är supernöjd!

Bra bildkvalité och snabb seriebildtagning.
Skönt att man kan gå upp i ISO vid skumt ljus utan att lida så mycket av brus som på min gamla kamera.

Liknande produkter: Nikon 7100

Kundtjänst: Kalasbra som vanligt.

Pris: 9990

Miops Smart Trigger