Nikon D5

Artiklar om produkten

Betyg


(5/5)

Summmering

Nikon D5
Nikon D5 är en professionell systemkamera med en 20,8 megapixlar sensor i FX-format. Kameran har ett AF-system med 153 punkter och 99 korssensorer som gör att du kan följa ditt motiv oavsett vad du fotograferar och möjliggör serietagning på upp till 200 bilder i RAW-format. Kamerans AF-känslighet och förbättrade AF-lägen gör att du får bra resultat även i svag belysning. Med ett ISO-omfång på 100-102 400 (kan utökas till Hi 5 - motsvarande 3 280 000) och det nya bildhanteringssystemet EXPEED 5 får du bilder och filmer med hög i kvalitet och reducerat brus i svagt ljus.

D5 är skapad för att vara snabbare, skarpare och enklare och har ett robust vädertätat hus med behagligare grepp samt ergonomiskt förbättrade knappar som är upplysta.

4K UHD
Med Nikon D5 kan du filma i både 4K UHD (3 840× 2160 pixlar, 30p) och Full HD (1920x1080 pixlar, 60p). Du kan även skapa fantastiska timelapsefilmer i 4K UHD. Kameran har en inbyggd stereomikrofon och HDMI-utgång med tillgänglig överföring för alla filmupplösningar vid fjärrfotografering.

CMOS-sensor (upplösning)
Upplösningen är på 20,8 miljoner pixlar effektiva pixlar med en bildsensor som är på 35,9 mm × 23,9 mm.

Optik
Kompatibel med: AF NIKKOR-objektiv, inkl. G, E och D-objektiv (begränsningar gäller vissa PC-NIKKOR-objektiv), DX, objektiv (med bildområde DX 24x 16), AI-P-NIKKOR-objektiv och icke-CPU-AI-objektiv (endast exponeringsläge A och M), IX-NIKKOR-objektiv.
Objektiv för F3AF och icke-AI-objektiv kan inte användas. Den elektroniska avståndsmätaren kan användas tillsammans med objektiv vars största bländare är f/5,6 eller större (den elektroniska avståndsmätaren stödjer 15 fokuspunkter med objektiv vars största bländare är f/8 eller större av vilka 9 punkter kan väljas).

Funktioner

ISO kan ställas mellan 100-102 400 (och utökas till 3 280 000)
Seriebildstagning med upp till 14 b/s
3,2" LCD med touch och 2 359 000 punkter punkter
153-punkters AF-system med 55 valbara fokuspunkter
4K/UHD-filmning i 30p/25p/24p med ursprunglig pixelbeskärning

Lagring
Filerna lagras på XQD-minneskort (dubbla kortplatser).

Levereras med

Nikon D5
Kamerahuslock BF-1B
Lock till tillbehörssko BS-3
Uppladdningsbart litiumjonbatteri EN-EL18a med polskydd
Batteriladdare MH-26a med strömkabel och två kontaktskydd
USB-kabelklämma
HDMI-kabelklämma
USB-kabel UC-E22
Rem AN-DC152019-10-09 SSD


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: ISO prestanda, byggkvaliteten, snabbheten.
MINUS: Skulle möjligen vara att displayen inte går att vinkla

Har nu haft min D5:a i ett år och den har varit med mig på en hel del äventyr. Kan inte säga annat än att jag är mycket nöjd. Gick från D500 till D5 och fick en snabbare kamera. Autofokus snabbare, vilket jag inte förväntade mig, som är blixtrande snabb. 12 b/s mot 10 b/s på D500 är väl ingen "dealbreaker" men trevligt. Men D5:an är byggd som en stridsvagn och ligger så skönt i handen. Fullformat ger förståss också fördelar (minst 1 steg bättre i exponering). Hanterar höga ISO tal suveränt, 6400 absolut inga problem , 12500 funkar även det. Det var en rejäl uppgradering vad gäller pris men det var också en rejäl uppgradering vad gäller prestanda också!
Du ryktas en D6 vara på väg till början av nästa år. Vet inte vad de ska göra för att väcka ett uppgraderingssug. Kan autofokus bli ännu snabbare? Kanske kan displayen bli vinklingsbar som på D850, 14 b/s mot 12 b/s? eller en sensor med högre pixeltäthet men med bibehållen ISO prestanda?
Jag lär nog oavsett inte springa iväg och byta min D5, den levererar redan på en rikitgt hög nivå!

Liknande produkter: Behöver inte titta på annat än Nikon ;)

Kundtjänst: Kameradoktorn "is the place to be" om du ska köpa Nikon och bor i Mälardalen

Pris: 57000
2016-09-29 Palletheking


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Byggkvalitet, Af, brusnivåer, Mångsidighet
MINUS: Inga egentliga, men det skulle i så fall vara det lägre dynamiska omfånget på låga iso

Det här är en i alla avseenden fantastisk kamera. Har aldrig varit i närheten av så låga brusnivåer som jag uppnår med min D5. Det finns troll på nätet som hävdar att D3s är nästan lika bra, brusmässigt men det är rent struntprat. Dels är bruset med D5 lägre, detaljåtergivningen vid höga iso klart bättre, och färgerna bibehålls mycket bättre. Af är en historia för sig och kan inte beskrivas med annat än helt suverän. 3D-följningen gör nästan alla andra inställningar överflödiga och den hittar ju i stort sätt alltid rätt. Både snabb och mycket ljuskänslig. Byggkvalitet och funktioner är inte så mycket att orda om. Kameran är byggd som en stridsvagn och den nya pekskärmen gör det lätt att hantera bildvisningen. Vissa klagar på Videofunktionerna men de saknar betydelse för mig. Jag fotograferar bara med min D5.

Det som många skrivit om och också varit skeptiska till är kamerans dynamiska omfång på låga iso. Vissa verkar tro att det gör kameran oanvändbar för ex landskapsfotografering. Jag kan hålla med om att D810 har en större latitud exponeringsmässigt på ex iso 100 men mycket har också att göra med vad o hur man fotograferar. För mig saknar det nästan praktisk betydelse. Jag tänker inte på och lider heller inte av det lägre dynamiska omfånget, på låga iso skall tilläggas. På högre iso är den ju å andra sidan bäst. D5 är den överlägset roligaste och för mig allsidigaste kamera jag fotograferat med. Det är verkligen en trygghet att veta att fokus alltid sitter. Har vid otaliga tillfällen fått oskarpa bilder med mina D800, D800E. D810 är lite vassare men ligger ändå långt efter D5 i autofokusprestanda. Med D5 är du alltid trygg med att skärpan sitter där den skall och det är en väldigt trevlig känsla som jag aldrig känt tidigare. D3 och D3s hade också bra af men ändå många klasser sämre än D5

Liknande produkter: Nikon D4s, EOS 1DX Mark II

Kundtjänst: Andreas Hegethorns är alltid suverän att ha o göra med. Synd att han slutat
2016-07-16 björn_evans


Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Autofokus !
MINUS: Touchscreen fungerar ej för att göra menyval

Verkar helt fantastiskt hittills

Liknande produkter: CANON 1DX Mark II

Kundtjänst: Hegethorns foto i Nässjö har fantastisk support!
2016-03-25 Bertil Larsson


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Allt verkar vara på topp
MINUS: Hittar inga

-

Liknande produkter: Nikon D4s

Kundtjänst: Bra

Miops Capsule360