Sony Alpha 7 II (A7 II)

Uppföljaren till Sonys A7. Kompakt systemkamera i fullformat med en 5-axlig bildstabilisator och 24,3 mp.

Artiklar om produkten


TEST: Sony Alpha A7 II

Betyg


(4.6/5)


2019-01-08 Kjell Olsson

Trots att jag (av olika skäl för varje modell) är nöjd med alla mina Sonykameror (RX100M4, A5100 och A6500) har jag rätt länge sneglat på FF, men tyckt att de varit väl dyra.
Jag tillbringade några veckor med en A7:a, men blev inte helt begeistrad av den - saknade framför allt bildstabiliseringen.
Prisbilden nu när detta skrivs (jan 2019) är mer överkomlig och när Cyberphoto sålde kittet med A7M2 (med bildstab) och 28-70 mm för 12000:- slog jag till, mycket beroende på att Sony också gav 1500:- i CashBack. Netto alltså 10500:- och det är den helt klart värd.

Kitzoomen har ju skrivits ned ordentligt av många, men jag tycker att den duger gott till mycket, om man är medveten om begränsningarna.
Jag satsade dock ändå på Tamrons rel kompakta och ljusstarka 28-75 zoom som jag är mycket nöjd med och har skrivit en separat liten recension om den här:
http://tinyurl.com/y92n9z8s


Både kamera och optik köpt hos Cyberphoto - ett företag med föredömlig kundservice.

Pris: 10500
2018-10-05 Joakim88


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bildkvaliten
MINUS: Batteri/ dålig autofokus

Har haft min Sony a7ii i över två år nu och kan den in och utantill. En perfekt första kamera om man vill ha FF samt spegellöst.
Ligger i bra pris nu. Bildkvaliten är kanon. Och är du inte van vid en sony kameras meny så kommer du att lära dig tids nog.
Den är bra riktigt vass med vassa objektiv.

-
minus då är väl batteritiden, räkna med att ha minst ( helst 3) batteri om du är ute och fotograferar en hel/halv dag.
Det är absolut ingen sportkamera.

Liknande produkter: sony a7/a7r2

Pris: 14000
2018-09-02 Rolf Olsson


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Gediget byggd, Bra grepp och inbyggd stabilisering
MINUS: Lite tung för sin klass...

Köpt som uppdatering av min A7. Väldigt gedigen i jämförelse med ver 1. Något bättre ergonomi. Bildstabiliseringen är bra för gamla teleobjektiv. Dock saknar man den gamla versionens lätthet och charm för äldre o mindre objektiv. Objektivfattningen är mer hållbar på denna ver.

Liknande produkter: Sony A7 Sony A7lll

Kundtjänst: Rajala, helt ok.
2016-11-21 askelias_


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: + Mycket bra bildkvalité + Hög detaljåtergivning + Stort dynamiskt omfång + Inbyggd stabilisering som fungerar oavsett objektiv eller objektivadapter + Kompetent, samt programmerbara knappar + Elektronisk slutarridå för minskade vibrationer (funktionen väljs i menyn) + Mycket bra elektronisk sökare + Mycket bra vikbar skärm + Känns mycket robust + Förstärkt bajonettfattning + Förbättrad ergonomi och känsla + Vädertätad + Batteriet kan laddas direkt i kameran med portabel reseladdare + Mycket bra videokvalité + Uttag för hörlurar och extern mikrofon
MINUS: - Större och tyngre än A7 / A7s / A7R - Saknar touch-funktion för skärmen - Saknar inbyggd blixt - Endast 1st minneskortplats - Saknar möjlighet till tyst bildtagning - Synd att inte sensorrengöringen kan startas automatiskt - Applikationen för trådlös styrning är väldigt funktionsfattig - Extern batteriladdare ingår ej (endast laddningsadapter via USB) - Det går inte att använda kameran under laddning - Batteriet hade gärna fått räcka längre (extra batteri rekommenderas)

Väldigt nöjd med den. Helt enkelt.

Liknande produkter: A7R , A7S

Kundtjänst: Lämnat in den på service en gång, gick snabbt. Bildstabiliseringsenheten behövde kalibreras.

Pris: 14990
2015-05-09 JEwenson


Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Vikten, storleken, byggkvalitén, funktionerna
MINUS: Batteritiden, interna mjukvaran till viss del.

I stort en fantastiskt kompetent liten kamera, där just fullformatssensor i litet kamerahus är en viktig del för mitt bruk. Para ihop kameran med rätt optik och det blir en ruskigt trevlig upplevelse som varken tar upp plats eller knäcker ryggen.

Det finns absolut brister värda att jobba på, glädjande nog är många utav dem relaterade till mjukvara och sådant som går att justera i efterhand. Att du får bära med dig extra batterier är dock svårt att komma bort från...

Liknande produkter: Fujifilm X-T1

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 17990

Miops Smart Trigger