HP Photosmart S20


Summmering2006-03-02 Johan Pihl

PLUS: Billig begagnad nuförtiden. Brukar finnas på blocket för ca 2000:- Finns drivrutiner för XP. Kan skanna in hela negativet, utan att den "klipper" kanterna (bra när man vill ha med svarta kanter). Den är superenkel att använda.
MINUS: Saktfärdig (vilket inte är nåt större problem). Ibland vill den inte ta emot negativremsan, utan "spottar" ut den igen, men jag antar att alla skanners som man matar in negativremsan så här in i skannern har det problemet. I alla fall så har de samma problem nere i fotobutiken med en skanner som kostar typ 150 000:- Det gäller bara att vara envis så funkar det till sist.

Med denna enkla skanner kan jag skanna in sv/v småbilds negativ som blir så pass bra att det går att skriva ut en bild i A4 format med bra kvalitet...

Liknande produkter: Vet ej.

Kundtjänst: Inte behövts.

Köpt hos: Blocket

Pris: 2000
2005-01-08 peschel

PLUS: Billig (när den väl fanns att köpa), bra kvalité (för det priset, redan då)
MINUS: Långsam, ljudlig

Jag köpte den framför allt för att kunna läsa in alla gamla diabilder. Att den dessutom kan läsa in 35mm negativ på remsa och 18x18cm påsikt var bara bonus.

Användargränssnittet är enkelt och lättskött. HP har hängt med och det finns drivrutiner för XP. Bra!

Eftersom det är en USB version1 går det inte fort när man läser in diabilden med hög upplösning.

Liknande produkter: Kodak

Kundtjänst: HP support är för det mesta bra.
2003-08-10 Kijana

PLUS: tystheten vid standby-läge och att den tar "allt", neg, dia och kopior.Priset.
MINUS: Låter mycket när den scannar, aningen långsam, lite plastigt intryck. Skralt scannerprogram som har "leksaksljud" på när man ställer in.

Scannerns svaga sidor verkar kanske vara i övervägande, men jag är mest glad för att den går att använda till flera format, till exempel kopior upp till 13x18. Istället för att köpa en flatbädd med neg-lock fick jag en scanner som är lika bra på allt.
Högsta upplösningen är 2400 dpi, vilket antyder att den inte är någon värsting när det sedan ska till utskrifter. Men en bra arbetskamrat för dem utan de allra största kraven.

Liknande produkter: Hittade ingen scanner som var komplett på samma sätt.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet, har trots allt haft scannern i snart fyra år.

Köpt hos: Importerad från England

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar