Annons

Peak Design Slide


Summmering

Kamerarem vars längd går att ändra med ett enkelt handgrepp. Remmen går att ta av och på på ett par sekunder och går att använda som nack-, axel- eller slingrem. Systemet bygger på små fästen kallade "anchors" som kan fästas i kamerans öglor eller i stativsnabbplattan på kamerans undersida. Snabbplattan (av typen Arca eller Manfrotto) kan användas på stativ även med en anchor (och därmed remmen) fastsatt.2019-08-08 Måns H

PLUS: Hög kvalité. Flexibel, minst tre användningssätt. Lätt ställa in längden. Bra gummering. Lätt att byta fästpunkt. Lätt att ta bort.
MINUS: Remmen är rätt bred och väger inte noll. Det är en egenskap snarare än brist.

Detta omdöme gäller Peak Design Slide v2 inköpt augusti 2019.

Originalremmen till min Pentax K3 II var micklig värre att montera och hade bara en längd. Den fick alltid sitta på kameran fast den ibland var i vägen. Jag gillar inte att ha en rem runt nacken, utan använde den bara i samband med objektivbyte utomhus.

Peakens små fjäderstålsöglor var inte heller lätta att få på plats. Men sen blev allt enkelt! Fästplupparna med sina små högteknologiska snoddar var enkla att få på plats. Och enkla att fästa och ta bort från remmen. Då man tagit bort remmen hänger fästplupparna kvar på kameran.

Man kan ha remmen som axelrem. Funkar utmärkt, glider inte! Eller som rem runt nacken. Eller diagonalt. Denna version är så pass lång att jag som har storlek XXL tycker den räcker med god marginal.

Bredden är 45 mm, nästan som ett vanligt säkerhetsbälte. Spännena för att justera längden är smidiga. De skulle med fördel låsa längden mer positivt, men remmen dras i alla fall inte ut. Sammantaget innebär detta att remmen har påtaglig storlek och även väger något.

Tyvärr är fästet för kamerans stativgänga opraktiskt för mig som ofta tar stöd för kameran mot fast underlag. Det blir vickligt. Om fästet gått lätt att ta bort hade nackdelen varit mindre, men det skruvas fast med insexnyckel. Denna levereras med en pytteliten nyckelring. Med stor möda och stort besvär gick nyckeln att fästa vid ett spänne på remmen och finns nu alltid med. Man kan t ex sätta fästet på längsta telet i stället.

Sammantaget uppfattar jag detta som en kvalitetsprodukt som kan användas på flera olika sätt. Som axelrem funkar den bättre än någon annan axelrem (oavsett ändamål) jag provat.

Liknande produkter: Läst tester. Jämfört med originalremmen.

Kundtjänst: Snabb service, paketet framme dan efter beställning. Priset är inkl moms men exkl frakt.

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 570
2017-12-15 pro_henrik

PLUS: smidig och enkel att byta
MINUS: kortningen låser inte bra så remmen förlängs

Fantastiskt bra och bekvämt axelband!
2015-04-01 Peter Frisk Hansen

PLUS: Välgjord och flexibel.
MINUS: Lite kort

Bra och väldigt flexibel kamerarem. Enkel montering med Peak Designs ankarsystem. Fungerar i kombination med Peak Design Clutch. Skulle gärna vara lite längre för att kunna användas som sling av oss "breda pöjkar". Enl. Peak Design skall en längre version vara på gång. Dessutom kommer ett par färggrannare versioner snart.

Liknande produkter: Div. neoprenremmar på Tradera.

Kundtjänst: Bara bra

Köpt hos: CyberPhoto

Pris: 450
2015-03-27 stenp

PLUS: Stabil Bra kamerainfästning Enkel att hantera.
MINUS: Glider lätt fram om man inte vänt axelremmen så gummit är mot tyget.

Lätt att ta upp och hantera kameran från hängande till fotograferingsläge. Om kameran skall hänga på ryggen så krävs att man vrider axeldelen av remmen så att de sträva gummilisterna hamnar mot tröjan/skjortan/jackan man har på sig och det är lite meckigt men i det stora hela den bästa remmen av alla de jag kollat på. Ibland störs jag lite att att fästplupparna hänger kvar på kameran när jag lossat remmen. Bra att handlovsremmen Clutch kan sitta på samtidigt så det inte krävs att den lossas innan axelremmen sätts på.

Pris: 599
2015-01-31 csvenss

Helt suverän kameran stannar precis där man sätter den.
Kan varmt rekomenderas.

Pris: 600
2015-01-11 filip71

PLUS: Verkligen mångsidigt och lätt att ändra till olika ändamål. Stabil i sling-läget
MINUS: Inte den allra bekvämaste remmen (men bättre än genomsnittet).

Den här remmen kan allt. Men man kan ju fundera på vilken raketforskning och vilken budget som behövs för att göra en vettig kamerarem... Den är lätt att ta av och på. Lätt att ändra mellan nack- och slingrem. Lätt att ändra längden. Som sling-rem så är den mycket stabilare än de remmar som hänger hela kameran i endast stativfästet eftersom man fäster remmen både i det vanliga kamerafästet och stativgängan - inget dinglande helt enkelt. Blir ännu stabilare med vertikalgrepp eftersom avståndet mellan öglorna ökar. På andra slingremmar så blir stativgängan helt upptagen av remöglan och man måste ta loss remmen för att kunna använda stativ vilket inte behövs med Slide-remmen. Jag skaffade pro-snabbplattan så jag kan använda den både på manfrotto RC2 och Arca-stativhuvuden. Till nackdelarna hör att den inte är lika mjuk och följsam som en neopren-rem och som dessutom dämpar rycken när man går eller rör sig. Den är bra och bekväm men neopren är bättre. I mitten på själva remmen är den lite tjockare. Den kanske också är aningen för bred för min smak (och den smalare Leach-modellen är för smal). Den som bara vill ha anchor-systemet och fästen men inte själva remmen kan köpa det separat (vilket jag också gjorde till en gammal nackrem). Hade remmen kostat mindre så hade den fått betyget "mycket bra", nu får den nöja sig med "bra". Jag köpte min direkt från PeakDesign för US$50 när de hade specialerbjudande.

Liknande produkter: Black Rapid + en massa remmar på eBay och Amazon

Kundtjänst: Snabba svar och fixar allt direkt på PeakDesign.

Pris: 370