Fotograf August Eriksson, Skreid förlag What happens when nothing happens: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Böcker & Tidningar > Bildböcker > Fotograf August Eriksson, Skreid förlag What happens when nothing happens
Recension / Test / Priser / Fakta

Fotograf August Eriksson, Skreid förlag What happens when nothing happens


Summering

Fotobok. Kategorier: Konstfoto och Stockholm.



Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Fotobok. Kategorier: Konstfoto och Stockholm.

Tillverkarens produktsida

Recensioner

Måns Hagberg
2020-12-25 Måns H
PLUS: Inspirerande konstfotobok med en fin och alldeles speciell Stockholmsskildring.
MINUS: Företalet är översatt till engelska. Det hade varit bättre att göra boken tvåspråkig.

Jag tycker boken är inspirerande.

Företal av Kristoffer Leandoer och sen 66 bilder från 66 platser. Bilder som ser ut att vara tagna exakt samtidigt, med samma kamera, samma objektiv, samma stativhöjd och samma fullständiga brist på vertikalt perspektiv.

Helt befriat från jakten efter häftiga skeenden, häftiga vinklar eller häftigt ljus. Jag tror att fotografen försökt närma sig Nirvana, att frigöra sig och sina bilder från sensualitet/girighet/begär, hat och ignorans. Ett oerhört uppdrag hanterat med ödmjukhet och inte utan framgång.

Det händer ingenting i bilderna. Samtidigt visar de Stockholm som få andra böcker jag sett. Inga bilar. Inte en levande varelse utom en hare på en bild. Och så alla dessa byggnader i Stockholms egen färgskala. Och så sommarnattens ljus.

(Bilden från Sergels Torg med Edvin Öhrströms obelisk är en av 66. Liksom många av de övriga visar den något som jag aldrig sett fast jag nog jäktat förbi hundratals gånger.

Hantverket är så bra att man inte tänker på det. Just därför skulle jag vilja veta lite om kameran, objektivet, eventuellt stativ, den skenbara bristen på efterbearbetning, tryckeriet och papperet.

Kristoffer Leandoers företal är klart läsvärt. Uppenbarligen är det tänkt på svenska men översatt till engelska. Översättningen är säkert korrekt, men jag kommer på mig att försöka översätta tillbaka till svenska för att få in Leandoers språkrytm. Det hade varit bättre att göra boken tvåspråkig.

Liknande produkter: Enda fotoboken jag önskade mig som julklapp.

Kundtjänst: Pga karantän fick Bokus leverera direkt till mig. Det fungerade bra, förpackningen var stor och tillräckligt skyddande.

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS