Lowepro Computrekker AW: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Lowepro Computrekker AW


Summering

Ryggsäck som även har plats för bärbar dator.



Betyg


(4.29/5)
(4.52/5)
(3.95/5)
(baserat på 21 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Ryggsäck som även har plats för bärbar dator.

Tillverkarens produktsida

Recensioner

1 2 3 Nästa 
Bo Maltanski
2018-01-09 bomalt

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: En väska som rymmer mycket, många fack. Laptop/surfplatta ryms också. inbyggt regnskydd som kan dras över ryggsäcken. Bra bärremmar.
MINUS: Stativfästet på utsidan är kanske det bästa.

En ryggsäck som verkligen rymmer mycket. Laptop/surfplatta kan också säkert förvaras i ett fack närmast ryggen.

Många mellanväggar som kan flyttas och "byggas" för olika behov. Ett flertal fack finns också för alla småprylar man vill ha med sig.

Ryggsäcken känns skön och stabil att bära. Har kraftiga och bra bärremmar. I botten på utsidan finns ett "inbyggt" regnskydd som kan dras över ryggsäcken vid behov.

Köpt hos: Privat
2010-06-19 Anthon med h

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Denna väska rymmer allt och lite till. Den är perfekt att ha som handbagage när man är ute och flyger och hemma är det den perfekta förvaringsväskan. Man behöver aldrig packa om.
MINUS: Stativfästet är ett skämt men hur ofta behöver man det egentligen?

N/A

Liknande produkter: N/A

Köpt hos: Page-Up

Köpt hos: Privat
2010-02-09 K-9

Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 3
PLUS: Stabil och rymlig.
MINUS: Något obekväm att bära när den är fullastad.

Stabil ryggsäck med regnskydd som rymmer mycket. Själv använder jag den mest som förvaringsväska. I min har jag: D200 med 18-200 monterat, 50, 12-24, 70-300, blixt, filter, instruktionsböcker, reflexskärm (ihopvikt), m.m och skulle ändå få plats med ett macro också.

Köpt hos: Privat

Pris: 700
Joel Karlsson
2009-03-13 DoGo

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Bekväm, rymlig, funktionell
MINUS: Förhållandevis dyr, saknar kvalitétskänsla

Jag har använt väskan ett kortare tag och den får i mina ögon bra betyg. Den är ganska stor och rymlig även om det inte är svårt att proppa väskan full. Man får plats med lite extra lull-ull utöver kamerautrustningen om man tänkt gå på tur med väskan. Någon termos är tyvärr omöjligt att få med (Till min stora besvikelse). Kamera, objektiv och tillbehör är lätt att komma åt. Utformningen ger bra översikt och stoppningen ger bra skydd.

Fästanordningen för stativ är medioker, men det funkar skapligt till normalstora stativ. Jag bytte snabbt ut de dåliga snörena med dragsko till riktiga spännremmar för bättre funktion.

Ryggsäcken sitter bekvämt på min stora rygg. Axelremmarna är ordentligt stoppade och extra bra är att ryggsäcken har bröstrem och avbärarbälte. Avbärarbältet är ingen höjdare men å andra sidan brett och hållbart med ordentligt grovt spänne. (Å andra sidan är det omöjligt att uppnå speciellt hög vikt i väskan, så avbärarbälte kommer mer till nytta i fråga om stabilitet än att avlasta axlarna). För mig är komforten väldigt bra, men har inte provat den på någon längre tur.

Jag som är van vid Haglöfs och Bergans ryggsäckar saknar de där extra finesserna i alla spännen, dragkedjor och fack. Med enkla modifikationer kunde Lowepro Computrekker AW bli en mer funktionell ryggsäck. Det känns som att Lowepro Computrekker AW inte är "färdigdesignad".

Gott om plats för alla tänkbara laptops. Min lilla 8.9" Acer Aspire har det ganska luftigt i datorfacket.

Valde denna väska för att det var den enda ur Lowe Pro's sortiment som rymde kamera med monterat Canon EF 300mm/4 med solskyddet utdraget plus 1.4x extender.

Priset är lite väl saftigt för denna väska, med tanke på vad man får. Inga häftiga funktioner eller lösningar, tyvärr. En väska som uppfyller kraven, men ger inget mer där till. Hur som helst är det en bra ryggsäck och efter några modifikationer är den suverän. Dessa smådetaljer missar man såklart i butiken.

Jag är inte på något sätt besviken över köpet, men för tusenlappen ställde jag högre krav. Det gör jag med mina vandringsryggsäckar.

Köpt hos: Media Markt

Pris: 999
Arne Olsson
2009-02-01 Alfaomega

Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 3
PLUS: Rymlig och lätta att anpassa.
MINUS: Höftrem och lösa extrasnoddar.

Bra med fack för nästan all utrustning. Rymmer mer än vad man tror. Man får med sig det man orkar bära. Höftremmen är undermålig. Har inte burit den så långa sträckor ännu men inser att handlar det om några mil blir det svårt därför man inte har ordentlig höftstöd. Axelremmarna är ordentligt vadderade och ryggan sitter annars perfekt på min rygg. De lösa snoddarna är nog bra för stativ men också lätt att trassla in sig i om man inte ser upp. Har fastnat i grenar och liknande.

Kundtjänst: Bra service

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 830
Lars Holmgren
2008-12-22 lahoo

Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 2
PLUS: Packmöjligheter
MINUS: Ergonomi

Packmöjligheterna är goda och finns bara en mindre fotoutrustning med så klarar man sig med rygsäcken som enda bagage på en fådagarsresa.

Tyvärr är det svårt att i affären få rätt känsla för ergonomi och precis som andra är jag inte nöjd med hur den sitter på ryggen. Den blir lätt topptung och därför tenderar jag att dra åt axelremmarna ganska mycket för att får stabilitet upptill men då hamnar höftbältet för högt och är till föga nytta. Därtill är det något som gör att den trycker mot ryggen i nederkant av väskan.

Jag har inte provat att ha staiv fäst på väskan.

En elementär sak som ett kardborreband att säkra över objektivet med om man packar med kamerahuset överst är ju lätt att fixa själv men borde vara med vid leverans.

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 650
Patrik Zettergren
2007-06-10 PaZe

Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Regnskydd, bra förvaringsutrymme, skön att bära även längre turer
MINUS: Dålig ventilation mot rygg, kasst avbärarbälte

Rymlig för att vara en medelstor, inga problem att få plats med tröja, termos och ett par mackor i det yttre facket. Bra stativhällare, dock är snörningen klart undermålig till att fästa upp stativet upptill. Bärselarna är "lagom", tillräckligt rejäla för en långtur men ändå såpass små att de inte känns otympliga och ivägen då man bär den i handtaget eller hänger den över ena axeln..höftbälte finns men det är i klenaste laget, funkar mer för att hälla ryggan på plats än att avlasta.

Köpt hos: Privat

Pris: 500
2007-04-18 Spramdoctor

Hållbarhet: 3 Bekvämlighetsfaktor: 2
PLUS: Relativt billig, rymmer en normal kamerautrustning
MINUS: Ryggsäcksegenskaperna, Regnskyddet med stativ, Stativfästena.

Efter att ha sett alla positiva recensioner började jag fundera på om jag har fått fel ryggsäck.

Ryggsäcken passar inte min rygg.
Avbärarbältet hamnar inte på höfterna om man är normallång, dessutom är det bara en ostoppad rem.
Remmarna känns konstigt skurna jämfört med vanliga ryggsäckar, jag får en känsla av att den skall glida av.
Dessutom känns den "tung för sin vikt" dvs. man känner att man har ryggsäcken på sig fast den inte väger så mycket. Med ett bra bärsystem så märker man inte ens att man har en ryggsäck på sig vid lättare laster.
Det finns absolut ingen luftväxling mellan ryggen och ryggsäcken vilket gör att skjortan blir genomblöt på ryggen. Det är ett problem särskilt höst och vår då man kyls ner fort när kläderna är blöta.

Stativfästet består av ett par gummiband som inte känns pålitliga även om stativets vikt tas om hand av en utvikbar ficka som täcker den nedersta dm på stativet. Jag har bytt ut gummistropperna mot spännremmar 18x500 mm från clas ohlson.
Regnskyddet går inte över ryggsäcken när man har ett stativ fäst på den.

Men den är relativt billig och flexibel, dessutom rymmer den en ganska normal kamerautrustning och en vattenflaska.
Datorutrymmet har jag inte använt så det kan jag inte uttala mig om.

Slutsats
Med bättre bäregenskaper och en luftspalt vid ryggen så skulle den ha varit en ganska trevlig bekantskap. Nu är den mest lämpad för att ha fotoutrustningen samlad på ett ställe och som handbagage vid resor, som en ryggsäck är den däremot inte särskilt bra.

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 680
Pelle Bergschöld
2007-01-05 Piet

Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Rejäl och rymlig för kameran. Bekväm
MINUS: Lite för lite utrymme för papper/pärmar och småsaker. Fåniga extrasnören.

Används som kombinerad jobbtrunk/kameraväska. Det betyder att den alltid innehåller en dator och en hel del papper förutom kameran. Det blir tungt..

Annars är den bekväm att bära. Den ligger bra mot ryggen och den går att justera bra för mina 6 fots längd.

Kameragrejorna ligger bra men det krävs att man lägger ned hela ryggan och öppnar ordentligt för att få ut kameran. Den rymmer heller inte riktigt så mycket papper som jag önskat. En ytterligare ficka för en smalryggad pärm hade varit smutt, men detta var det bästa jag hittade. Har jag bara kameran i är den rent av smidig.

De extrasnören som är det jag har kvar att fästa stativ med är mest nyttiga att snöra fast diverse klädespersedlar i. Tyngre grejor kräver grövre surrningsdon, men med extra remmar funkar det ok.

Köpt hos: Scandinavian Photo
Jerry Almén
2006-10-30 JAfoto

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Rymlig, inte bara kamerautrustning då. Mycket annat får plats. Bekväm som f*n, inga problem att bära på under längre turer. Känns väldigt robust och stadig.
MINUS: Skulle väl vara att den är rätt stor. Men vadå, vill man få med sig allt o lite till så =)

Efter många om och men blev det denna väska som fick bli min kamerautrustnings beskyddare. Valde mellan denna och slingshot AW200. Det slutade med denna pga rädslan för enremsväkor och för att denna väska även sväljer datorn.

Den är rymlig och bra. Den tar hela min nuvarande utrustning och då finns det plats för många framtida inköp.

Liknande produkter: Lowepro mini trekker AW

Kundtjänst: Väldigt trevliga, fick en liten uppvisning av väskan innan jag köpte den. Mycket bra!

Köpt hos: Fujifilm, Norrköping

Pris: 1095
1 2 3 Nästa 

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

1 2 3 ... 11 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
A-Nordlund 2004-04-29 12:39:35
Peterhop 2004-05-12 17:09:29
jbygden 2004-05-12 22:54:22
bagro 2004-05-22 13:55:49
nysta 2004-05-25 12:48:32
Mats C 2004-07-08 23:01:55
Grodfot 2004-07-10 17:27:44
Ananda18 2004-07-28 01:40:21
AGADesign 2004-08-15 19:37:17
Eddy 2004-08-18 01:06:35
ofu 2004-08-28 19:09:25
arnehavre 2004-09-15 15:39:15
Hans William 2004-11-10 07:30:11
triss 2004-11-21 19:50:08
Cerwinski 2004-11-29 08:05:58
Midhrafn 2004-12-03 02:11:45
EmerFoto 2004-12-11 14:21:00
Ninya 2004-12-12 08:38:52
Johan Lundberg 2004-12-16 23:17:29
BIF-BigFoot 2005-01-02 11:29:03
Snille 2005-01-04 11:16:11
qvirre 2005-01-06 22:16:12
Tomas.S 2005-01-10 19:11:57
stebo 2005-01-28 12:56:56
stäck 2005-02-03 10:49:29
1 2 3 ... 11 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS