Fujifilm FinePix X100: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recensioner > Kameror > Digitala kompaktkameror > Fujifilm FinePix X100
Recension / Test / Priser / Fakta

Fujifilm FinePix X100


Summering

En digital kompaktkamera som blandar modern teknik med traditionellt handahavande.



Betyg


(4.74/5)
(3.16/5)
(4.89/5)
(4.42/5)
(baserat på 19 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

En digital kompaktkamera som blandar modern teknik med traditionellt handahavande.

Tillverkarens produktsida

Recensioner

1 2 Nästa 
2015-05-12 Christian Magnusson

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: dynamiskt omfång
MINUS: svår i början och kanske lite väl dåligt batteri

jag har haft denna i min ägo i så där 6-7 månader och kort sagt är jag nöjd med den.

jag äger ett canon system och kände att den inte passar att ta med sig på precis alla tillfällen. därför kolla jag runt och hitta denna pjäsen till ett hyggligt pris och då fanns mängder beg pga att uppdaterade versioner såldes för fullt.

jag har haft den på bröllop, spontan promenader, gött häng med vänner och småresor med damen ute lite varstans.

mina första gånger ute med den va en pinne i röven då jag hade svårt med den. inställningarna var inte riktigt som jag ville ha det men när jag väl kom underfund med hur jag vill ha den så blev den magisk.

dynamiska omfånget är väldigt härligt och 35mm fast funkar just till dessa småresor och porträtt. den är inte så farlig som en systemkamera upptryckt i ansiktet vilket gör att det är lättare att få en mer spontan känsla i ansiktsutryck.

hygglig på det mesta men jag kommer aldrig kunna leva enbart med x100an.

Pris: 5000
Magnus Södergren
2014-05-06 Magnus.s

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: bildkvalite direkt ur kameran, tyst, design, isoegenskaper
MINUS:

Efter att ha testat fuji x-m1 så förstod jag att det inte bara är nikon o canon som kan leverera bra bilder. Köpte denna begagnad och är mycket nöjd. Det är ngt med bilderna direkt ur kameran som tilltalar mig. Jag gillar även handhavandet av kameran skarpt med ratt för tid, bländarinställning på objektivet osv. Just nu är det denna kamera som följer med mig.

Menysystemet tycker jag är bra och kameran kan vara helt tyst. Kamerans långsamhet känner jag inte igen men jag har den senaste firmware. Den behöver dock lite tid att skriva till kortet om man tar raw + jpeg

Min favorit av alla kameror jag ägt hittills

Köpt hos: beg
Albin Jacobsson
2013-12-14 Albin-J

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet
MINUS: Batteritiden.

Med den nya firmware uppdateringen (2.0) som släpptes för någon månad sedan så har x100 blivit en helt ny kamera, snabbare uppstart, snabbare autofokus, betydligt bättre manuell fokusering mm.

Autofokuseringen i dåligt ljus lämnar tyvärr fortfarande en del att önska och batteritiden är väl inte den bästa.

Överlag en gedigen kamera som inte bara ser snygg och stilren ut men som även levererar riktigt bra bildkvalitet!

Liknande produkter: Leica x1/x2
Lennart Hedlund
2013-06-10 LeonSweden

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvaliten, filmförval, optiska och digitala genomsiktssökaren, tyst.
MINUS: Något långsam, oanvändbar manuell fokusering

Älskar denna digitala kompakt, speciellt med försättslins.

Liknande produkter: Leica X1

Pris: 11000
2013-06-09 MatsHa

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Känsla och bildkvalitet
MINUS: Som så många andra sagt aningen krångligt menysystem

Sent om sider slog jag till efter att plöjt otaliga recensioner. Detta är inte bara en fantastisk kamera i sig utan också ett kärt återseende (nästan) till ett analogt handhavande. Känslan efter några månader är att jag aldrig kommer att återvända till min systemkamera.

Liknande produkter: Olympus PEN

Köpt hos: Beg

Pris: 4000
Finn Calander
2013-01-31 Finn Calander

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kanonoptik. Ingen zoom, fast 23 (35) mm. Mycket bra bildkvalitet upp till ISO 3200. SNYGG. TYST. Analogt handhavande anno dazumal är ett PLUS!
MINUS: Lite knepiga menyer. Den manuella fokusringen är lite knepig.

Perfekt kamera för gatufoto. Diskret, TYST och ger intryck av att vara "ofarlig". Mycket bra bildkvalitet, JPEG-kvaliteten är så bra att RAW-läget sällan verkar behövas. Det monokroma "filmläget" ger näst intill perfekt resultat direkt från kameran. Klarar knepiga ljusförhållanden mycket bra. ISO 3200 ger också klockrent resultat. Hybridsökaren är makalöst bra. Extrabatteri rekommenderas.

Liknande produkter: Panasonic LX7. Fujifilm XE-1

Pris: 7000
2012-11-12 henkeers

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitét, känslan, knapparna, allt
MINUS: Inga än så länge

Beställde min X100 från Cyberphoto på onsdagen och fick den på fredagen samma vecka. Har alltså haft den i tre dagar och tänkte skriva en intro-recension.
Jag kan börja med att säga att kameran är G R Y M! Den var verkligen över förväntan! Och Ja, bildkvaliteten är verkligen så bra som alla tester och recensioner säger.

Innan jag köpte denna kameran så läste jag alla möjliga tester/recensioner/forum om denna kamera. Jag kommer att försöka ta upp dom "fel" många påstod att X100 har.

I denna recension kommer jag att ta upp följande;
- Handhavande
- Sökare
- Batteritid
- Autofocus
- Bildkvalitèt

Jag har under dessa dagar smygit mig igenom alla menyer och ger även där tummen upp. Inte alls krångligt och komplicerat, snarare bra och som det ska vara, enkelt! Tror att alla firmwireuppdateringar har gjort sitt här också ( min kamera är uppdaterad till den senaste, 1.30)

- Handhavande;
Att använda denna kamera är en fröjd. Den känns verkligen solid och har även lite tyngd, vilket gör att den ligger bra i handen. Alla knappar känns väldigt gedigna och inga knappar, enligt mig, känns plastiga.
Ett "fel" som många har tryckt på är att Meny/OK-knappen är alldeles för liten. Den är liten, Ja, men absolut inte allt för liten. Efter några gånger så känns den som vilken knapp som helst. FULL POTT!

- Sökare
Du har möjlighet att växla mellan optisk och elektronisk sökare, genom "spaken" vid linsen på kameran.
Sökaren på denna kameran är helt fantastisk! Du ser inställningar, foton du har tagit och du kan även bläddra i menyn. Den är ljusstark och väldigt trevlig att titta genom. Virtuellt vattenpass och rutnät är även två funktioner som underlättar och fungerar galant! FULL POTT!

- Batteritid
Nu har jag bara haft denna kameran i tre dagar men jag har både tagit stillbilder och filmsekvenser...och lekt genom menyerna och testat inställningar. När jag nu startar den (söndag kväll) så är batteritiden full!
Så här långt, FULL POTT!

- Autofocus
Autofocusen är ett "fel" som många har skrivit i sina tester. Så här tycker jag om Autofocusen;
Jag har under helgen haft med kameran till hästtävlingar och satt autofocus på prov. Alla ni som har fotograferat i ridhus vet att det är en rätt klurig miljö..
Jag måste säga att även autofocusen överraskade mig! Visst, det är skillnad jämnfört med min Canon 7D som jag hade tidigare, men fungerar alldeles utmärkt! Nu har jag inte köpt kameran för att ha den som sport/action kamera, men behövs det, i viss mån, så klarar den det. Jag lyckades få skarpa bilder, mer än godkänt, på hästar i full galopp (tror att alla vet hur fort det går).
Autofocus, inga bekymmer så här långt. FULL POTT!

-Bildkvalitét
Alla tester och recensioner jag har läst har påpekat just den superba bildkvalitéten... och dom har alla rätt!
Skärpan som du får på JPEG direkt ur kameran är riktigt, riktigt bra! Du kan utan dåligt samvete zooma in på 100% crop och beskåda detaljerna den fångat. En av dom största fördelarna med denna kamera, helt klart!
FULL POTT!

Jag älskar denna kamera! Jag hade tidigare en Canon 7D, som jag sålde för att kunna köpa denna. JAG ÅNGRAR MIG INTE ETT DUGG! Jag ville ha en kamera som jag kunde ta med mig överallt, utan att behöva en ryggsäck.
Jag har tänkt att fotografera natur och landskap i första hand, men även ha den som allt-i-allo.

Är du ute efter en kompaktare kamera med sökare, full av inställningar, grym bildkvalitét samt fortfarande ha möjligheten att "leka" lite med den?
Jag kan inte mer än rekommendera den till 100%! Den är fantastisk och Ja, den får väldigt många blickar!

Kundtjänst: Som vanligt, mycket bra!

Pris: 8090
2012-06-10 Hultström

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Sökaren, de manuella reglagen, bildkvalitén.
MINUS: Menysystemet. Manuell fokus. Auto-ISO borde gå till 6400, och gå att växla till och från i den vanliga ISO-inställningen. Tvånget att använda macro-mode för att fokusera på nära avstånd.

Den svarta limited edition är en av de snyggaste digitalkamerorna som går att få tag på. Storleksmässigt ligger den utmärkt i handen och är tillräckligt liten för att stoppa i en benficka eller en jackficka. En utmärkt kamera för den som gillar fönstersökare och vill ha något mindre (och billigare) än en Leica M eller Fujifilm X1. De manuella reglagen är utmärkta utom fokus som är en taflig implementation av fly-by-wire, och ISO som är meny-styrt. Den är utmärkt för macro av stillasittande saker, men eftersom den elektroniska sökaren blir svart och stannar up ett ögonblick efter varje bild är den en mindre bra macro/närbildskamera för saker som rör på sig. Man borde inte heller behöva byta till macro-mode för att kunna fokusera nära.

Liknande produkter: Sony NEX5, Sony NEX7, Olympus OM-D, Leica M8, Leica M9, Leica X1, Leica X2, Fujifilm X1, X10.

Pris: 14000
Adrian Pybus
2012-03-14 ahpybus

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Enkel att ha med sig. Utmärkt för street photography. Bättre bild än de kompaktkameror jag använt.
MINUS: Makro fokusering undermålig. Fokusering vid dålig ljus ganska dålig.

Långsam i vissa lägen, t ex snabbare att stänga av den och slå på den igen än att väcka den ur sleep-mode.
Exponeringskompensationsratten är för lätt att ändra utan veta om det.
Det är pillringt att slå om till makro läget.

Pris: 12000
2012-03-13 Benganbus

Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: X100 liknar och känns nästan som min M Leica! Och efter sju år med den första modellen så köpte jag en X100S!
MINUS: Lätt att komma åt nå'n liten knapp i onödan...

Efter mycket funderande, så har det blivit dags för en X100. Jag har inte fotat så mycket ännu,
men en sak har jag i alla fall uppfattat, bildkvaliten är mycket imponerande!

Nu har jag också upptäckt hur lätt det är att fota natt/kväll i sta'n och även inomhus i dåligt ljus med en så'n här!
Tyvärr så funkar inte en analog så här bra på nätterna! Det här var en intressant upptäckt, som ger stora möjligheter till gatufoto på kvällar/nätter! Och fotograferar fortfarande med första modellen av Fuji x100! :)

Liknande produkter: Fuji X-Pro1, men tyckte den va litet för stor och så är den ljudligare! :)
X100 är en perfekt gatufoto, familje´och resekamera!
1 2 Nästa 

Forumdiskussioner

Diskussion I forum Startad Startad av Inlägg Senaste inlägg - Senaste inlägg av
Fuji X100 (!) Fujifilm 2010-09-20 00:18 zingiber 830 2014-04-03 13:44 JOLidman
Fuji X - nytt spegellöst system 2012? Fujifilm 2011-10-09 18:36 zingiber 482 2012-11-24 19:30 easyrider
Fuji X100 Fujifilm 2012-06-26 19:29 lait 18 2012-06-28 10:20 peber
X100 eller X1 vs. 2011-06-15 14:26 pest 9 2012-04-10 18:24 Turbo56

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

1 2 3 ... 5 Nästa 
1 2 3 ... 5 Nästa 

Ägare

1 2 3 ... 5 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
kenneth denker 2011-05-07 22:25:35
carnero 2011-05-13 22:00:16
HanZolo 2011-05-18 15:21:29
28mm 2011-05-18 21:27:03
Micha Persson 2011-05-25 00:20:11
sbwal 2011-05-26 09:24:15
kaycee 2011-05-28 06:03:56
Per Persson 2011-06-09 19:18:06
BirgittaN 2011-06-10 15:43:21
BjornSv 2011-06-10 22:10:06
Solid State 2011-06-16 01:57:25
Ananda18 2011-06-16 22:00:25
fxdesign 2011-06-27 23:49:20
josstr 2011-07-07 20:58:50
manele 2011-07-12 15:48:28
nilsola 2011-07-13 10:21:53
Kim Gunnarsson 2011-07-14 13:22:38
Tjabbe 2011-07-24 21:03:42
pepperazzi 2011-07-27 00:43:05
mjonsson 2011-08-17 14:53:19
Glitch 2011-08-29 12:34:56
72mm 2011-09-07 11:50:27
telemarkguru 2011-09-09 14:53:54
nossodo 2011-09-14 09:10:12
LGS 2011-09-16 10:51:01
Lindersson 2011-09-22 13:31:49
1 2 3 ... 5 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS