Canon PowerShot G7: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Canon PowerShot G7


Summering

Canons senaste i den fina G-serien
Optiskt bildstabilisering
Ny 6x zoomoptik 7,4-44,4 mm, f:2,8-4,8 (35-210 mm)
10 Mpixel upplösning
Digic III bildprocessor
2,5-tums högupplöst skärm ...

Läs mer


Betyg


(4.45/5)
(3.27/5)
(4.09/5)
(4.36/5)
(baserat på 22 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Canons senaste i den fina G-serien
Optiskt bildstabilisering
Ny 6x zoomoptik 7,4-44,4 mm, f:2,8-4,8 (35-210 mm)
10 Mpixel upplösning
Digic III bildprocessor
2,5-tums högupplöst skärm
Känslighet upp till ISO1600
Kompaktare (framförallt tunnare) och lättare än föregångarna

Tillverkare: Canon

Recensioner

1 2 3 Nästa 
2011-12-03 cocuyo

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kameran ger mycket skarpa och vältecknade bilder och har god ergonomi, med de flesta inställningarna lättåtkomliga. Möjligheten att ladda CHDK och spara RAW är värdefull, liksom Zebra mode live i CHDK för att se att man inte bränner högdagrar. Möjligheten att sätta på extra tillbehör är värdefull för mig, främst för närbilder.
MINUS: Det enda som jag har på minuskontot är att man inte kan ta ur minneskortet när kameran sitter på stativ. Det är ganska bökigt att behöva plocka av den från stativet för att lägga in bilder i datorn när man jobbar i ateljé.

Den har varit en trogen följeslagare i ungefär fem år vid det här laget, hängande i en liten väska vid bältet. Den är alltid med, vilket gör att det är kameran jag tar allra flest bilder med.
Torbjörn Lindberg
2011-01-05 Babyola

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: 1cm närgräns, lätt att ta med sig, går att ta bra bilder med
MINUS: Manuella inställningar svåråtkomliga, går inte skydda linsen men filter, blixten suger, ISO>200 oanvändbart

Bästa kompaktkameran jag har kommit i kontakt med. Funkat skitfint tills att jag dunkade linsen i en sten när jag försökte ta kort på en myra.

Svår att använda utan stativ i mörkare förhållanden. ISO 400 eller högre är oanvändbart och blixten mycket svår att få några ens hyfsade bilder med. Bildstabiliseringen funkar nog men inte på de lite längre slutartiderna.

Just denna modell i serien kan inte ta bilder i RAW-format. Vet inte om jag skulle använt det ändå kanske bra att veta.

Digitalzoomen är ju lite rolig att man kan dra på, men bildkvaliteten blir risig direkt så räkna inte med den. Håller mig alltid i det optiska området.

Liknande produkter: Var bara denna jag var intresserad av då vad det gällde kompakta digitala. Nu finns ju Nikons P7000 t ex.

Kundtjänst: Inte nyttjat.

Köpt hos: Kommer inte ihåg

Pris: 4500
Jonatan Hedberg
2010-03-13 toffeltora

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, bra zoomomfång (5x optisk, 24x digital)
MINUS: Tung

Nyckelord: Kvalité!

Liknande produkter: Canon G9

Köpt hos: Beg
Carl Stenbratt
2008-01-18 Leonard91

Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Gedigen, kvalitet, fotokvalitet, närgräns
MINUS: AF, ej RAW, stor skillnad i ljust/mörkt i en bild, i princip oanvänd bar över ISO 400

Klart bästa kompakta digitalkameran som fanns ute på marknaden när jag köpte min för nästan precis 1 år sedan. Och nu är det ju G9 som gäller istället =)
Jag använder min G7 mest för att ta närbilder och vyer.

Väldigt bra kamera, som känns stabil och välbyggd. Den är ganska tung för att vara kompaktkamera, men det tycker jag bara är skönt att hålla i. Så ett plus för det från mig.
Den tar mycket fina bilder och har såklart de flesta inställningar du behöver. Dock saknar jag RAW formatet, som däremot finns i nya Canon PowerShot G9.
Autofokusen är det nåt knepigt med, jag tycker inte den fungerar bra och den manuella fokusen är bara jobbig att använda (oftast). Vet inte om det bara är jag som har problem med det, men min fungerar inte alltid bra.
När man fotar ljusa och mörka föremål i samma bild blir det mörka ännu mörkare eller det ljusa ännu ljusare, vilket jag ofta stör mig på.
Batteritiden kunde vart bättre och det kan vara mycket störande att man inte ser hur mycket det är kvar på batteriet, förän några bilder innan det är helt slut.
Priset är okej, kanske lite högt, men man får vad man betalar för. Småsakerna är inget större att klaga på, men vi får hoppas att G9 är lite bättre!

Liknande produkter: Canon S3 IS

Kundtjänst: sådär, Elgiganten verkar inte ha brytt säg när man frågat efter någonting.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 5500
2008-01-08

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket bra närgräns, känns gedigen i handen, många inställnings möjligheter, bra skärm
MINUS: Dålig batteritid, dålig batteri indikator föränns 3 minuter innan batteriet tar slut, saknar raw

Känns mycket bra att hålla i då andra kameror kan verka plastaktiga, INTE denna. Mycket gediget byggd och lcd-skärmen är trevlig.

Dock så håller batteriet inte alltför länge och batteri-indikator saknas nästan helt (3 minuter innan batteriet lägger av visas en batteri symbol) vilket är pest och pina.

Har vid vissa tillfällen automatiskt stängt av då macro läget är aktivt och maximal zoom ställs in, anledning okänd men ingenting jag upplevt som störande.

Allt som allt en mycket bra kamera med viss tendens att ge brus vid vissa förhållanden (ISO 1600, skulle vara bättre att den inte skulle finnas med, för mycket brus), dock inget som stör i amatör användning men som gärna skulle kunna fixas då prislappen faktiskt ligger ganska högt.

Köpt hos: Inet Data

Pris: 5500
2007-11-08 Vespa

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 2 Hållbarhet: 4
Var inte så mycket betyg jag ville ge utan snarare lägga upp en fråga. Jag tycker jag får gryniga bilder med min G7:a. Speciellt när jag fotar i lite dåligt ljus inomhus. Jag som amatör kör på auto inställningar men har provat att mecka lite med inställningarna för att se om de blev bättre men inget tycker jag har hjälpt.
Mary Johansson
2007-08-26 Mooj

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Den har en mycket olika inställningar vilket är värt att pröva
MINUS: saknar batterielimenator

Jag har ägt G7 i ett halvår och är mycket nöjd med bildresultatet.
Jag prövar oftast 2:dra ridån på blixt med bra resultat.
När det är ljust ställer jag upp ljuset på LCD skärmen. I och för sig sknar jag RAW men hur lång tid är fördröjningen vid fotografitillfället. Bildsensorn är mindre på G9. Kommer det att betyda brus. Jag väntar nyfiket på den kommande testen. G7 har samma batteri som 400D.

Liknande produkter: Nikon 5100

Kundtjänst: -
Lars Nordström
2007-08-25 Lars Nordström

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Kvalitetskänsla. Snygg. Ergonomisk. Utmärkt bildupplösning.
MINUS: Saknar RAW-format. Lite brusig.

Den är så härlig den här kameran till känsla, "look", och handhavande att jag önskade jag kunde ge den ett toppklassbetyg. Dock saknas några viktiga aspekter. RAW-format som borde vara standard på den här typen av semiproffskamera. Den skulle annars funka ännu bättre som en backup eller minikamera för gatufoto även för ett proffs. Bruset är lite för stort redan på ISO 400. Bilderna ger inte heller ett lika realistiskt intryck (beroende av sämre dynamisk omfång etc) än en systemkamera.
En annan miss är avsaknaden av Adobe RGB.
Bortser vi från detta är den alldeles underbar. Kvalitet rakt igenom, bra ergonomi och rätt bra bildkvalitet sett t ex till den goda bildupplösningen. Bildstabilisatorn är också klockren och gör att man ofta kan undvika högre ISO.

Nu är uppföljaren G9 på ingående så den rekommendéras hellre då den ska ha RAW-format.

G7 är jag trots allt nöjd med eftersom jag mest använder den som turistkamera. Den uppfyller lite av den gamla drömmen om en mätsökar-Leica.

Drömmen vore om det kunde komma en G-modell som har fullformatssensor, mer vidvinkel än 35 mm samt lite bättre sökare.

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 4000
Per-Eric Stjerna
2007-07-23 pest

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: ISO-ratten och bra/logiska funktioner f ö, snabbstartad, gedigen
MINUS: Batteritiden borde vara bättre, batteriindikator saknas. Avsaknad av RAW-formatet, Lite mer vidvinkel vore ju dessutom kanon...

Levererar bra bilder som dock inte riktigt kan jämföras med vad min D80 kan ge. Har i stort sett allt som jag önskar av en kompaktkamera (mer vidvinkel vore ju mumma förstås...).

Har använt den i ca 4 mån nu och märker att jag tar med den allt oftare i stället för D80:an. Till viss del beroende på viss bekvämlighet förstås, men i "sociala" sammanhang etc räcker ju bildkvaliteten mer än väl. Vid mer "seriös" fotografering (sport, natur, konserter etc) kan den förstås inte konkurrera med systemkameran.

Som helhet den icke-systemkamera som jag varit mest nöjd med och som troligen kommer att få hänga med att bra tag framöver!

PS. Jag har ställt in kameran efter de anvisningar som Christian Nilsson i FOTO lämnade i ett nummer i våras. Det funkar för det mesta ypperligt!

Liknande produkter: Har följt alla nya produkter de senaste åren, G7:an känns som det bästa (billiga) komplementet till systemkamera för tillfället

Köpt hos: Privatperson (beg ca 5 mån)
Oscar Ekstrand
2007-07-21 Ecen

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: ISO-ratten är smidig, lättmanövrerad, bra bildkvalitet, många inställningsmöjligheter, stor och glasklar display, blixtsko.
MINUS: Ingen batteri-indikator, saknar RAW-format, ej möjlighet till fjärrutlösare.

Jag ville hitta en kamera som skulle tjänstgöra som "kameran innan den digitala systemkameran". Canon PowerShot G7 uppfyller detta krav med råge. Jag har i princip tillgång till alla funktioner som en digital systemkamera ger mig, dock självklart med vissa begränsningar. Kameran ger ett "maxat" intryck och erbjuder mängder med inställningsmöjligheter.

Konstruktionen känns gedigen och knapparna känns helt rätt utplacerade. ISO-ratten och inställnigsratten är kanon och väldigt lätthanterliga. Displayen är stor och oerhört klar. Dock är bilderna en hel del ljusare på displayen än vad de är när man laddar in de i datorn. I början lurades jag av detta, och det är viktigt att hålla ett öga på histogrammet när man är ute i fält.

Det som saknas är en batteri-indikator; plötsligt lyser en "low battery"-ikon, och sekunden senare är kameran död... Jag saknar också RAW-formatet som hade varit trevligt, samt möjlighet till fjärrutlösare. Det finns objektiv- och filter adaptrar som kan tänkas vara intressanta. Hur kvaliteten på dessa är ska jag låta vara osagd, men möjligheten finns i alla fall. För övrigt tycker jag att kameran också är fruktansvärt snygg!

Har haft kameran i ungefär en månad, och det tar inte lång tid att lära känna den. Bildresultatet är jag väldigt nöjd med hittills, och det finns egentligen ingenting att anmärka på här, förutom bruset vid de högre ISO-talen, men det får man väl nästan räkna med på en digital kompaktkamera. Jag tycker att de 10 megapixlarna sköter sitt jobb alldeles utmärkt. Har dock inte gjort några större utskrifter, men med bilderna i helskärmsläge på min 19" skärm är skärpan fortfarande mycket skarp.

Detta är en kamera som jag tror jag kommer växa med tills jag är mogen för en ordentlig digital systemkamera. Tills dess klarar jag mig alldeles utmärkt med min nya G7:a.

Liknande produkter: Canon PowerShot S3 IS

Kundtjänst: Ingen erfarenhet. Fick för övrigt kameran i födelsedagspresent.
1 2 3 Nästa 

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

1 2 3 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
lukke 2006-11-11 10:30:23
snowflake 2006-11-16 18:35:25
Anders Tukler 2006-12-08 18:51:39
Jellona 2006-12-11 19:22:31
Hammarberg 2006-12-11 21:55:59
roninen 2007-02-08 10:48:07
nissemedenkamera 2007-02-16 15:09:56
Roger Nilsson 2007-03-02 09:52:35
Mathias_A 2007-03-05 13:37:43
artiria 2007-03-11 01:33:05
LennartELK 2007-03-16 13:18:00
soliko 2007-03-22 21:03:28
stef-n 2007-03-27 00:03:28
Anna-Karin Wallstén 2007-04-01 14:36:04
nenne76 2007-04-11 19:30:59
arnehavre 2007-04-17 20:34:39
LazyGus 2007-05-07 22:45:44
jonie 2007-05-11 22:12:40
tradgardstomten 2007-06-12 13:15:15
Lollol 2007-06-24 17:20:37
Merconda 2007-06-24 22:26:47
jussi 2007-06-29 15:01:35
kgn11 2007-07-01 20:11:15
JJ. 2007-07-17 08:05:27
Ecen 2007-07-19 21:23:58
kfran 2007-08-12 13:29:43
douglas4371 2007-09-04 21:28:39
nilssonssida 2007-09-09 20:14:16
1 2 3 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS