SIGMA 500mm F4 DG OS HSM | Sports: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Annons
Recensioner > Objektiv > Fasta objektiv > SIGMA 500mm F4 DG OS HSM | Sports
Recension / Test / Priser / Fakta

SIGMA 500mm F4 DG OS HSM | Sports


Summering

Superteleobjektiv som är vädertätat och stabiliserat. Hållare för insticksfilter. Anpassat för Sigmas USB-docka för uppdatering att inställngar/firmware.



Betyg


(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Superteleobjektiv som är vädertätat och stabiliserat. Hållare för insticksfilter. Anpassat för Sigmas USB-docka för uppdatering att inställngar/firmware.

Tillverkare: Sigma
Tillverkarens produktsida

Recensioner

Andreas Persson
2018-12-16 Andreas911
PLUS: AF, C1-lägen, AF-recall och 4 knappar för detta, närgränsen, OS, USB-dock och alla inställningsmöjligheter, kvaliteten, skärpan på full öppning, priset
MINUS: Egentligen inga, vikten kan alltid bli lägre och närgränsen bättre och bländare 2.8 (men fasta 500 med 2.8 finns inte idag och skulle troligen bli extremt stora och dyra)

Har nu haft detta fantastiska objektiv sedan maj. Fotat mycket med det i olika situationer och ångrar mig inte en sekund att jag köpte det. Otroligt skarpt och välbyggt. Skärpan är definitivt i klass med Canon och Nikons motsvarigheter. Du ser i princip ingen skillnad mellan objektiven gällande bildkvalitet. Med detta sparar du dessutom ca 50 000 och kan lägga de pengarna på en grym kamera också!

Hade lite problem i början med min kamera och objektivet då jag hade ganska mycket frontfokus. Detta är dock enkelt att åtgärda med mikrojustering, som tack vare USB-dockan kan göras enkelt direkt i objektivets firmware, på 4 olika avstånd. Tack vare det kan du få perfekt skärpa och fokus på alla avstånd och inte bara gå på en generell inställning i kamerans MFA.

OS upplever jag som ok i standard läget, lika så AF, men via USB-dockan kan du även här göra ändringar. Sätter du OS på moderate-läge så är den otroligt stabil bilden och AF blir blixtsnabb i sportläge. Har dock märkt att när du använder C1 eller C2 funktionen och har ändrar AF så verkar inte fokusskalan fungera (inte den knappen). Jag har prövat mycket genom att fokusera så när jag kan med C1 och AF kalibrerad och haft läget ställt på 10m till oändligt och ändå fått fokus. Har du däremot på standardläge så fungerar det perfekt. Inget jag dock bryr mig så mycket om.

Du får ett helt fantastiskt objektiv i proffsklass, helt i samma division som Canon och Nikons 500 f4:or men för halva priset, men helt utan avkall på kvalitet som är på absolut elitnivå.

Har även prövat objektivet med båda de dedikerade Sigma telekonvertrarna och det är lika skarpt med både 1.4x och 2.0x konvertern i mina ögon! Otroligt!!

Extremt nöjd!!

Liknande produkter: Canons och Nikons 500 mm f4

Kundtjänst: Suverän!

Pris: 59990
Micael Ahlin
2017-02-06 ahlmik
PLUS: Skarp, stabiliserad, möjlighet att förvälja fokuspunkt, vädertätad. USB-docka som gör att man kan justera olika saker efter eget behov.
MINUS: Stor och tung. Ljusstyrka får man aldrig för mycket av, 2.8 hade var bra men då hade vikten också ökat betydligt. Mycket pengar men ändå billigare än Canons egna alternativ.

Väldigt skarpt objektiv som fungerar utmärkt med Sigmas anpassade telekonvertrar TC-1401 och TC-2001. Stabilisering i två lägen. och möjlighet med förval av fokusavstånd. Vädertätningen har jag inte behövt utnyttja ännu men naturligtvis nödvändig för en naturfotograf. Än så länge mycket nöjd efter c:a fyra månader och en resa till Thailand. Fungerar även mycket bra med telekonvertrarna.

Liknande produkter: Canon EF 400mm f/4 DO

Pris: 59990

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

1 2 3 ... 9 Nästa 
1 2 3 ... 9 Nästa 

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
harpan 2018-02-28 12:02:20
Tjäderskogen 2018-04-15 17:43:32
Design 2018-04-23 08:43:16
Totte57 2020-06-14 14:03:34
JOPS67 2021-02-19 19:50:38


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS