Carl Zeiss Ultron 1,8/50mm: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Objektiv > Fasta objektiv > Carl Zeiss Ultron 1,8/50mm
Recension / Test / Priser / Fakta

Carl Zeiss Ultron 1,8/50mm


Summering

Objektiv för Zeiss Ikon Icarex 35 och SL706. Icarex 35 gjordes med både BM (bajonettfattning) och TM (M42 skruvfattning). SL706 med enbart M42. Zeiss Ultron tillverkades för både bajonett och för ...

Läs mer


Betyg


Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Objektiv för Zeiss Ikon Icarex 35 och SL706. Icarex 35 gjordes med både BM (bajonettfattning) och TM (M42 skruvfattning). SL706 med enbart M42. Zeiss Ultron tillverkades för både bajonett och för M42. Det är en vidareutvecklad Voigtländer Ultron (Zeiss tog över Voigtländer på 1950-talet) där man tillfört en konkav frontlins. Tillverkningen av Zeiss Ultron i Braunschweig-fabriken upphörde under sept 1971 och Voigtländerdelen togs över av Rollei som fortsatte tillverka kameror och objektiv under Voigtländer-namnet i Singapore. Men denna utvecklade Ultronformula med konkav frontlins fick man inte ta med sig. Den fick sin avslutning i Tyskland. Den Color-Ultron 1,8/50mm med Voigtländernamn som man istället gjorde där, har visserligen en extra frontlins men den är svagt konvex. Tekniska data: 7 linser i 6 grupper, närgäns 45cm, bl 1,8 - 16 steglös inställning, 5 lameller, 50mm Icarex-bajonett för filter, mått 45x63mm, vikt 260 g.

Tillverkare: Zeiss
Tillverkarens produktsida

Recensioner

XX
(Inga recensioner inlagda)

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS