Nikon Lens Scope Converter: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Nikon Lens Scope Converter


Summering

Gör om ditt nikonobjektiv till ett teleskop!



Betyg


(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Gör om ditt nikonobjektiv till ett teleskop!

Tillverkare: Nikon

Recensioner

Peter Alphede
2012-10-25 peter.alphede
PLUS: Snuskigt bra SKÄRPA med alla mina objektiv. Mångsidig och väldigt smidig (med litet objektiv då givetvis) Finnish och byggkvalitet i proffklassen.
MINUS: Utgått ur sortiment. Om jag skall vara väldigt petig så kan jag tycka att remmen som medföljer är för smal och av billigaste laget. Det justerbara okularet går lite för lätt, Båda dessa punkter är dock väldigt simpelt åtgärdade.

För två veckor sedan så visste jag inte ens att det fanns ett sådant tillbehör utan hittade den av en ren slump via google, Hur som helst så blev jag nyfiken och sökte runt efter recensioner, och det fanns det...inte många men alla sa ungefär samma sak och alla gav den toppbetyg. Letade runt efter begagnade och hittade inte en enda till salu... och inte heller i butiker för den tillverkades tydligen ett ganska kort tag bara och är tydligen väldigt sällsynt om jag nu förstått saken rätt. Efter MYCKET googlande så hittade jag den till slut hos Wibergs Foto i Stockholm. Ringde upp och fick tag i en trevlig kille vid namn Peter. Fick iaf till svar att han hade 3st liggandes på hyllan..... TRE!!! st och dessutom splitter NYA i kartong!!! ÖVERLYCKLIG så beställde jag en på studs! Fick hem den redan på på 2 dagar och har provat den lite nu ikväll och hade ju ganska höga förhoppningar efter allt gott man läst.... Redo att bli liiiiite besviken iaf för folk brukar ju ofta "snacka upp" sina egna prylar men JÖSSES rent ut sagt, Helt fenomenal SKÄRPA!! jämfört med "vanliga" kikare. Passade dessutom grymt bra att jag fick nys om att dessa fanns för jag har ett gammalt trevligt Nikkor AF 75-300mm f/4-5.6D ( http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=3813 ) som trots sin grymma bygg och bildkvalitet har blivit lite åtsidosatt pga att jag köpte mej ett 70-300 VR av en trevlig medlem här på fotosidan ,och funderade faktiskt motvilligt på att sälja det gamla, Men med sin inbyggda stativfot så passar det ju helt sanslöst bra ihop med detta grymma Nikon Original tillbehör.
Har även provat denna kombon ihop med en TC-16A teleconverter ( http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=1977 ) och det fungerade riktigt bra det med.

Så går du i tankar om att köpa kikare och kör med Nikon systemare och råkar springa på en av dessa... KÖP är mitt råd. Finns i skrivande stund 2st splitter nya i originalkartong hos Wibers Foto om nån nu råkar bli sugen på en sån här.

Liknande produkter: Bara vanliga kikare/tubkikare.

Pris: 1995
2009-05-20 Roachie
PLUS: Skarpt och lättmanövrerat
MINUS:

Ett kul tillbehör som omvandlar ditt tele till en tub. På ett 400 mm objektiv ger den 40ggr förstoring, på ett 300mm 30 ggr osv. Lattjo liten pryl som ger fotopromenaderna ytterligare en dimension då det även går att urskilja fåglar på avstånd bortom "fotoavstånd". Har varit med och bjudit på ett par auktioner men haft oturen att de slunkit mig ur näven. Men denna gången var det min tur...och till ett trevligt pris dessutom.

Köpt hos: Privat

Pris: 850

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
zeta 2005-05-11 10:22:01
Roachie 2009-05-20 15:19:14
peter.alphede 2012-10-25 21:20:39


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS