Canon Powershot A95: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recensioner > Kameror > Digitala kompaktkameror > Canon Powershot A95
Recension / Test / Priser / Fakta

Canon Powershot A95

Betyg


(4.53/5)
(3.93/5)
(4.33/5)
(3.8/5)
(baserat på 15 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Tillverkare: Canon

Recensioner

1 2 Nästa 
2010-04-17 UllaSan

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten och lätt, samt den utvikbara, vridbara displayen. CF så jag kunnat ha samma kort som i min systemkamera.
MINUS: Batteritid, batterier har ofta varit ojämnt laddade vilket begränsat användbarheten. Kanske mina batterier var av alltför låg kvalitet.

I juni är det 5 år sedan jag köpte min. Den har gett mig mycket nöje och glädje, speciellt den utvikbara och vridbara skärmen blev jag mycket förtjust i. Jag har tagit ett flertal fina bilder under dessa år och totalt ca 21000 exponeringar. Tyvärr har den nu slutat fungera. Antagligen är detta en rimlig livslängd, speciellt som den inte har krånglat på minsta sätt under tiden. Jag kommer att sakna den.

Kundtjänst: Har inte behövt service.
Moa Andersson

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra bildkvalitet, 5MP (rätt bra 2004), många manuella inställningar vilket gör att man kan använda den som alternativ till systemkamera, väl fungerande lägen för vitbalansen, vridbar skärm, bra macro
MINUS: Blixt som är väldigt stark där den "når" men ger mörka hörn, Av-läget tillåter inte längre slutartid än 1 sekund trots att det behövs vilket gör att man får ändra till Tv eller Manuellt, batteriinformation syns bara när batteriet nästan är slut då en röd batterisymbol blinkar, minsta bländare 8.0 vilket gör att man inte kan ha speciellt långa slutartider, mkt brus på ISO 400

Jag önskade mig digitalkamera i julklapp 2004 eftersom jag fotade mycket och avverkade många filmer med min analoga pentax, pappa letade rätt mycket efter en bra och hittade denna på Ericsson foto i Mölndal.

Jag har använt den väldigt mycket de senaste två åren, fick en Nikon D80 i julklapp 2006 men använder fortfarande denna en hel del främst för macrofoton (har inget macroobjektiv) och den fungerar väldigt bra. Jag gillar bildkvaliteten väldigt mycket och den vridbara skärmen är väldigt bra vid självporträtt och när man har kameran exempelvis på marken. Jag gillar verkligen att man kan ha manuella inställningar eftersom jag varit med en kompis och fotograferat mycket när hon haft systemkamera och jag endast haft denna och en analog systemkamera. Den svartvita funktionen har en väldigt låg kontrast men eftersom jag ökar den i Photoshop Elements gör det ingenting.

Zoomen på 3x når ju inte så jättelångt men sen är kameran från 2004 också. Jag fotograferar helst utan blixt och det kan ge problem eftersom ISO 400 är väldigt brusigt så när jag fotar med makro inomhus brukar jag försöka stödja kameran på något alternativt använda bordsstativ.

Batterilängden är bra men man får inte se hur mycket det är kvar på batterierna förrän de nästan är slut, har extrabatterier i kameraväskan så det brukar gå bra ändå men skulle vara jobbigt om jag inte hade det. Vitbalansinställningarna fungerar bra, speciellt för glödlampa och bättre än på min Nikon D80 där man får ställa in mer exakt på kelvingraderna för att få rätt färger.

Hållbarheten är bra tycker jag, har ju haft den i två år och tappat den i golvet och marken ett antal gånger och den håller fortfarande, jag har en spricka i den men den sitter på vrridsaken till skärmen så det är inga problem. Inställningen för snö gör att färgerna i snön blir bra (de blir ju blåa annars) men man kan inte ha större bländare än 5.0 då av någon anledning (även med "blomknappen") vilket gör att macro blir ett problem.

Nu känns det som att jag dragit upp de dåliga delarna mer än de bra men i det stora hela är jag väldigt nöjd med kameran, de manuella möjligheterna gör att detta är en bra kamera som kan leda till ett ökat fotointresse och bra att ha som komplement till systemkamera. Att blixten på denna kameran inte är så bra ser jag både som fördel och nackdel eftersom det var den som fick mig att sluta använda blixt överhuvudtaget, jag är mer förtjust i det befintliga och mjukare ljuset, vilket gör att man blir beroende av att vitbalanslägena fungerar bra.

Jag gillar storleken och vikten på den, skön att hålla i och det är lättare att hålla den still vid längre slutartider än t.ex. vår Minolta Dimage Xt som är komplett omöjlig att hålla still eftersom den är så platt.


Red 071018: Nu har kameran hamnat på hyllan eftersom vi har en Canon Powershot S5IS också och A95:an var rätt välsliten och trasig, autofokusen krånglade och skärmen var paj i de flesta lägen.

Liknande produkter: 2004 vet jag inte vad det fanns för några men nu är det ju exempelvis A610 och A620 som är A95:ans efterföljare

Kundtjänst: Har inte behövt

Köpt hos: Ericsons Foto
2006-04-02 Wawiman

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Allt
MINUS: inget

Jag tycker att den är Bra
2005-11-10 Boogiegirl

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4
Mycket bra kamera som inte kostar alltför mycket.
Jim Nordström
2005-10-03 jimnor

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Flexibel, för nybörjare såväl för vana fotografer, vikbar skärm, lätt, AA-batterier
MINUS: Långsam, känns ömtålig, dålig vidvinkel

En stor fickkamera men som dock hänger med när systemkameran blir kvar hemma. Den tar skapliga bilder och med 5Mp kan man beskära en del i datorn utan att tappa allt för mycket av upplösning. Troligen mycket bra kamera i jämförelse med andra kompaktkameror. !!
En bra kamera att ta med på semestern men man kanske borde nog ta med en vidvinkeladapter för att få vyerna. Man kan köpa vanliga AA-batterier var som helst.

Liknande produkter: Jag jämför med canon 10D, som kostar 3-4 ggr mer

Kundtjänst: Inget behov ännu

Köpt hos: A-foto, Örebro

Pris: 2800
Arvid Tuuri
2005-08-25 meLf

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Smidig, relativt snabb. Bra grepp. Praktisk vikbar skärm. stadigt grepp.
MINUS: Mkt dålig batterilivslängd med vanliga R6 batterier. Previev/kamera-knappen(plastig) Ful i silver. Störande ljud som inte kan stänkas av.

Mkt nöjd. Kommer troligen sälja den för DSLR köp senare. Men trevlig som resekamera. Smidigt med den vikbara skärmen.
Stör mig på pipet som signalerar fokusering vid "shutterpriority"/uppdatering: såld till förmån för D50. saknar smidigheten med A95.an Men gillar handhavandet på efterföljaren.

Liknande produkter: IS S2, FZ5, Camedia wz-5060, A80, Pro1,

Köpt hos: begagnad, Tjeckien

Pris: 1850
Göran Lindberg
2005-06-06 bosson

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: enkel att hantera
MINUS: visar inte batterikapacitet förrän batterina är slut

A95 har en bra AUTO funktion inklusive inställningar för en rad olika fotograferingsförhållanden samt ett specialmotivsprogram. Man kan också fritt välja olika kamerainställningar som ex slutartid och bländarvärde det finns också möjlighet att spara egna fotograferingsmetoder.
En mycket bra instruktionsbok på svenska

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 3574
2005-04-25 Zoonar

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra snabba inställningar. Bra skärm som desutom går att vinkla.
MINUS: För få tillbehör att köpa till. Lite stor.

Som helhet väldigt nöjd. Bra bildkvalitet vid bra ljus. Skärmen blir bra skyddad när man viker in den. Men varför finns det inte uttag för en fjärrutlösare eller separata blixtaggregat?
Jenny Molnar
2005-04-09 Yen

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bilder. Bra egenskaper. Bra funktioner. Skönt att slippa slutarljud och dylikt helt, till skillnad från äldre PowerShot-versioner. Stor, bra rörlig display.
MINUS: Knapparna runt displayen, sitter inte riktigt i logisk ordning.Kameran är dessutom rätt långsam vid uppstart, och tar lång tid på sig att bearbeta bilderna, när man har bråttom. Mitt största minus blev dock att kameran i princip la av efter ett år; nollställer sig, gör randiga bilder och kan inte fokusera alls i macroläge... Kanske fick jag ett söndagsexemplar?

Många skojiga finesser. Känns lite som en systemkamera i kompaktförpackning. Om man orkar lära sig alla funktioner kan man ta riktigt skojiga foton, men för den som bara vill ta snygga foton snabbt kan den kanske vara lite krånglig. Många inställningar att lära sig om man vill ta riktigt bra bilder. Skönt att kunna filma digitalt också.

Kundtjänst: Cyberphotos kundservice är super. Alltid trevliga och har bra gehör för kundens problem.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 3041
Tommy Halvarsson
2005-03-23 rullbo

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Suverän bildkvalité och en kamera som verkligen klarar det mesta. Bilddisplayen bak kan vikas ut 180° och sedan "vridas" 180° så att displayen är riktad i samma riktning som objektivet. Detta är en suverän finess för den som vill knäppa kort på sig själv. Kameran vänder sedan automatiskt bilden spegelvänt så det du ser i displayen blir korrekt med det som hamnar på kortet. Sen finns det en annan sak jag är imponerad av med denna kamera. Eftersom displayen kan vridas 180° och även även vikas 180°, så kan man vika in själva displayen mot kameran så att den är skyddad och det är en mycket bra finess så att man inte skadar den =STORT +
MINUS: Rörigt bland menyerna och blixtlägena kunde ha varit fler. Men man kan ändå få korrekt blixljus genom att justera bländaren så att man på det viset istället får bilden mörkare eller ljusare. Sedan tycker jag att kameran är relatift tung för sin storlek p.g.a. att det är 4 st AA batterier. En annan sak jag kan påpeka är att man alltid måste kolla igenom monitorn bak för att få en korrekt bild och detta är lite krångligt om solen skiner på monitorn.

En kamera som jag verkligen varmt rekomenderar för den kräsne. Kameran tar otroligt fina bilder men för att detta ska åstadkommas så krävs en hel del finjusteringar med bländare och andra saker som i många fall helt själv sköts av andra kameror.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 3041
1 2 Nästa 

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

1 2 3 ... 4 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
Kalinka 2004-09-16 21:50:42
johanbilen 2004-10-06 18:55:19
johan_kred 2004-10-24 14:58:13
Biomekarn 2004-10-28 17:52:03
arato 2004-11-05 13:31:03
maddesorinder 2004-12-06 23:47:33
T143 2004-12-14 02:49:11
Bjäris 2004-12-17 13:24:17
kstar 2004-12-23 18:49:13
peter426 2004-12-28 20:03:02
Kalle_hbg 2005-01-15 13:47:20
Rogs 2005-02-08 00:51:58
Peter Schultz 2005-02-10 22:20:48
MiguelSantos 2005-02-11 20:39:17
nicke82 2005-02-13 16:34:38
d-play 2005-02-21 17:52:32
Gustav Johansson 2005-03-15 12:28:32
bjel 2005-04-05 14:05:45
viche 2005-04-19 22:25:11
Lasse Vä 2005-05-05 23:57:48
boo 2005-05-30 11:48:51
lillbrossan 2005-05-31 08:56:06
mannemango 2005-07-31 20:51:28
swen 2005-08-01 23:50:57
Rocksteady 2005-08-05 16:55:53
Kris_c 2005-08-08 04:12:18
guslad 2005-08-10 19:01:45
gekko_ 2005-08-12 11:05:42
littos 2005-09-07 21:14:25
1 2 3 ... 4 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS