Canon EOS 1V: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Canon EOS 1V

Betyg


(4.8/5)
(4.4/5)
(5/5)
(baserat på 5 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Tillverkare: Canon

Recensioner

Ted Sommerlind
2006-03-04 T.S.

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Pålitligheten själv, skönhet med allt man kan önska. Canons bästa!
MINUS: Det går än så länge inte att ta en eos-digital på allvar... Dyr.

Den bästa Canon tillverkat, tveklöst!
Radar inte upp specs här utan försöker att ge lite utav en användares intryck.
1V är huset som är gjort för att verkligen användas - tål det mesta och gör vad den skall - i fuktiga omgivningar, värme och bister kyla.
Har man gjort sig några eos-hus genom åren märker man att det mesta man saknat hos de olika modellerna står att finna i 1V. I huvudsak gäller det inte några stora "nyheter" utan alla de där små förfiningarna som gjorts. Allt sitter där det "ska", logiskt placerat och gediget i utförandet. Så här skall en kamera kännas!
Efter många år med 3:an var förväntningarna på ljusmätningen naturligtvis mycket höga då eos-3:an är synnerligen välkalibrerad med endast knapp dragning åt underexponeringhos vissa tillverkningsserier. 1V är även här snäppet bättre och exponerar pålitligt i alla lägen. Ljudet från slutaren är helt "rätt" och man förstår att den kommer att gå och gå och... Vikten är lagom - man känner att man fått något för pengarna utan att vara störande tung.
Ultratyst återspolning, sökarförslutare, direktknapp för fokuspunkt samt vettiga "custom" funktioner är ytterligare såsaker värda att nämnas. För den som gillar analogt, har lite canonoptik av hyffsad klass rekommenderas detta hus å det varmaste. Skulle plånboken kännas för tunn - lugn, då en 1V i gott skick dyker upp på begagnatmarknaden slår du till! Stackarn som säljer vet ju uppenbarligen inte vad han/hon sysslar med så priset lär ju också kunna bli bra...

Kundtjänst: Ej behövts.
2006-02-12 Tommy Åström

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Robust, rejäl och välexponerande.
MINUS: Den väger en del. Å så är den riktigt dyr.

Hur många gånger läser man inte i FOTO och liknande tidskrifter "VÄRLDENS BÄSTA KAMERA". Föredrar man Nikon så hamnar nog inte denna högst upp på listan, men om man som jag föredrar Canon så anser man nog lätt att denna är den bästa. Å då menar jag inte hållbarhet, för då är det nog Leica som gäller. Men visst katten håller EOS-1v en grym behandling under lång tid. Jag har inte för avsikt att "klistra in" en bruksanvisning av kameran, bara att ta upp en del saker som jag tycker gör denna till en av de bättre som finns på marknaden. EOS-1v har de sedvanliga programfunktioner och mätmetoder som finns i Hi-tech prylar av den här kalibern. Jag har tagit flera tusen rullar med min äldsta 1v, å den fungerar fortfarande som om den vore ny. Förr så mätte jag nästan alltid med spot och manuell inställning, men jag har väl blivit lite bekväm med åren...så nu kör jag mest rakt av i P läget med evaluerande mätning. Å det blir så gott som alltid perfekt. Även med den gamla 420EZ blixten blir det nästan alltid perfekt. En tanke jag tänkt många gånger; Det är som om kameran vet hur jag vill att det ska bli, å så blir det så. Den är otroligt robust och stryktålig så mina två kameror får hänga med mig så länge de har lust. Enligt Canon så är den hur tätad som helst, inte vet jag hur den ser ut under skalet om jag skulle strippa den. Men jag vet att den fått en och annan droppe och vattenstänk på sig å den fungerar fortfarande som en nysmord Rolex. Inte heller har det uppstått något glapp i någon knapp eller kontakt. Slutaren är visst testad att klara 150000 exponeringar så det är väl snarare den som bestämmer livslängden på denna min lilla ögonsten. Har du funderingar på att skaffa en analog EOS tycker jag att du ska försöka hitta en på beg-marknaden. Det blir inte lätt, men i takt med att det säljs fler och fler digitala kameror så borde de börja dyka upp lite här och var.

Liknande produkter: EOS-1n
Jonas Persson
2004-01-31 forstheim

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Hållbar, damm- & regnskyddad, snabb, genomtänkt in i minsta detalj, 100% sökare mm mm
MINUS:

Det här är ett i mitt tycke nästan helt perfekt kamerahus. Ärligt talat vet jag inte vad som skulle kunna göras bättre. Visst kan man göra den ännu snabbare, ännu mer väderskyddad etc..men behövs det!?

Enligt mig är det ett väldigt genomtänkt kamerahus där reglagen sitter där man förväntar sig att de ska sitta. När man sedan med hjälp av customfunktionerna har "designat" sitt verktyg så känns det verkligen perfekt. Nu använder jag min EOS-1V utan booster, vilket gör att jag upplever tyngden som helt okej. Absolut inte för tung. Även om man skulle uppleva den som tung i början, tror jag att man vänjer sig efter ett tag faktiskt.

Det behövs nog inte skrivas mer lovord om detta välgenomtänkta kamerahus. Det är bättre att du själv testar det och på så sätt upptäcker vilket fint vektyg det är att använda i så väl skog och mark som vid annan typ av fotografering.

Helnöjd alltså! :=)

Liknande produkter: Nikon F5, Minolta Dynax 9

Köpt hos: AC-Foto i Tyskland
Magnus Fröderberg
2002-08-07 froderberg

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Hållbar, regntålig, genomtänkt, rakt igenom professionell, relativt tyst
MINUS: Tung, forfarande inte perfekt exponeringsmätning

Efter tre månader och 80 rullar är jag mycket nöjd med min Eos 1v. Kameran är mycket genomtänkt och lätthanterlig. Vid en första anblick tycks inte så mycket vara nytt jämfört md Eos 3 och Eos 1n, men det kryllar av förbättringar. Det verkar som Canon gått igenom allt och gjort varje del lite bättre.

Eos 1v är utvecklad parallellt med Eos 3 och delar flera nya funktioner som saknas på Eos 1n såsom E-TTL (största fördelen mot Eos 1n), ny fjärrkontrollkontakt, ny booster med fler kontroller mm. Unikt för Eos 1v är möjligheten att lagra bilddata (få utnyttjar detta), inkopiering av filmnummer och snabbknapp till förvald fokuseringspunkt.

Eos 1v är en mycket förtroendeingivande kamera där allt sitter där det ska och är lätthanterligt. Rakt igenom professionell helt enkelt.

kameran är mycket snabbarbetad och går enkelt att manövrera även om man har handskar. Min kompis som är pressfotograf och kör Eos 1v säger "kameran är som gjort för pressfoto",

Jag har också en Eos 3 och skillnaderna är större än vad man först tror från broschyrerna. Ljudnivån och karaktären på slutarljudet är betydligt angenämare. Det krävs dock att man fotograferar mycket för att man ska behöva den robustare konstruktionen hos Eos 1v. Eos 3 är ingen plastig kamera direkt.

Min enda besvikelse är exponeringsmätningen. Visst är den bra och bättre jämfört med Eos 3, men fortfrande slår Nikon F5 den på fingrarna.

E-TTL-systemet öppnr nya möjligheter till trådlös blixtfotgrafering med flera blixtrar. Blixtexponeringen är rejält förbättrad. Blixtexponeringslåset FEL som redan fanns 1986 på Canon T90 är suveränt vid porträttfotografering.

Kameran kostar en rejäl slant mer än Eos 3, men sen kostar det ju lltid att vara finsmakare.

Liknande produkter: Eos 3

Kundtjänst: Är medlem i CPS (Canon Professionell Service). De utlovar service inom 24 timmar alternativ låneutrusting.

Köpt hos: Mattsons Foto i Lund

Pris: 17000
Martin Andersson
2002-06-28 mfoto

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb,Tyst,Skön i handen,Snabb autofocus. Verkligen genom tänkt och bra placerade knappar och rattar.
MINUS: Finns inga *topp klass*

Efter att troget kämpat med orginal Eos 1an bestämde jag mig för o köpa Eos 1V hs. Skilnaden i utseendet är liten, men både snabbhet och vikten är det stor skilnad på, 1V låter också mindre, Alla knappar och rattar är perfekt placerade och det är mycket lätt att vänja sig vid alla finesser! Detta är en mycket mycket fin kamera som med rätt optik ger kanon bilder. *rekomenderas*

Liknande produkter: Eos1, Eos1n, Eos300, Nikon F90x, Nikon F1, Eos D30/D60 och Nikon D1x.

Kundtjänst: Min beställning tog 4 månader, något som är mindre bra, dock har Canon nu blivit ett delat företag och om organiserats, samt att de sattsar mer på den digitala produktionen. Men denna kamera är värd att vänta på!!!

Köpt hos: Expert

Pris: 28

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
ArneM 2002-08-08 01:23:25
Gisle Noel 2002-11-05 01:28:17
julianay 2003-08-08 16:54:32
alistair 2004-10-12 19:27:34
Anhill 2004-11-24 23:11:39
Linus Sundahl Djerf 2005-06-14 09:27:46
Ryberg 2006-01-31 15:00:16
T.S. 2006-03-04 18:35:22
Micke_Enbom 2006-04-27 13:38:23
belola 2009-12-28 04:14:20
Isabelle Hesselberg 2013-06-03 23:56:11
Felicitas 2013-12-09 16:59:54
Curacao 2014-06-03 22:41:48
Christian Robertsson 2015-04-12 23:47:48
peolund 2018-11-13 10:50:41
jaffa007 2020-01-24 14:02:16


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS