Annons

Picasa 3.0Med Googles Picasa kan du hitta, ordna och dela dina foton.
Picasa (www.picasa.google.com) är en kostnadsfri nedladdning från Google som hjälper dig hitta och ordna alla bilder på datorn,
redigera och lägga till effekter i bilderna med några enkla klick
dela dina bilder med andra via e-post, k...Läs mer2012-11-18 chris82

PLUS: Mycket bra, hur lätta använda, helt gratis.
MINUS: önskar kan ändra moln färg.

Mycket bra, gratis.
2008-04-04 Karin Wennerhult

PLUS: Lätt att göra justeringar i bilderna med några enkla klick. Lättöverskådlig meny. De viktigaste funktionerna för basredigering finns med och den är enkel att arbeta med. Enkel hantering av bildexport. Gratis. Finns på svenska.
MINUS: För automatiserad ibland. Vissa effekter vill man skall gå att finjustera ex skärpa, utan förutbestämda klick. Mjukvaran krånglar ibland och då får man ominstallera programmet.

Picasa är ett mycket bra bildredigeringsprogram för nybörjare. Det är enkelt och lättöverskådligt och sparar dessutom en säkerhetskopia av originalbilden på datorn. Bilderna kan lätt organiseras i album.

För den som vill göra mer avancerad bildredigering är denna dock inget bra alternativ. Saknar ex kloningsverktyg, ramar och att kunna gå in på ett avgränsat område i bilden och justera färg etc.

Ett plus är ju att den är gratis att ladda ner från Internet vilket gör den bra att känna sig för med innan man bestämmer om man vill ha ett mer avancerat bildredigeringsprogram.

Jag har märkt att mjukvaran ibland "hänger sig" och då får man ominstallera programmet, vilket iof bara tar ngr minuter. Spara dock databasen för den så slipper du göra om alla redigeringar på bilderna när du ominstallerat den.

Hanteringen med att exportera bilder är jätteenkel och det går lätt att justera bilden till olika antal bildpunkter.

Liknande produkter: Paint.net, Gimp

Köpt hos: Gratisprogram från nätet

B+W Polariastionsfilter HTC