Annons

Plexgear 35mm filmskanner

Skannar dia och negativremsor. 5 megapixel, USB anslutning2017-09-12 errevs

PLUS: Enkel
MINUS: Under önskad kvalité även om den var "billig"

Undermålig kvalité på bilderna. Fungerar inte med Windows 10 trots försök att installera nya drivrutiner. De på skivan fungerar inte.

Pris: 600
2017-03-02 Thore Hult

PLUS: Den fungerade i början hjälpligt
MINUS: Den går helt enkelt inte att starta upp. Den vill bara inte. Hur du än försöker

Plexgear är den sämsta skanner jag har upplevt.
Efter ett tag så är den omöjlig att få igång.
Och då kan man lika gärna kasta den på tippen och köpa en skanner som funkar.
2014-04-23 Micha Persson

PLUS: Billig, snabb.
MINUS: Resten.

Utgått ur sortimentet, och säljs ut för 299 spänn på Kjell. För det priset kan man inte klaga, trots att det egentligen är en dålig produkt. Den gör dock det den påstås göra: skannar neg och dia. Ännu ej provat den med "bra" negativ, så jag vet inte om de konstigt exponerade, oskarpa resultaten beror på skannern eller kameran... Rekommenderas endast för den som vill göra enstaka fulskanningar. Inga problem att installera i Win 8.

Pris: 299
2012-12-30 hazylazy

PLUS: Inget.
MINUS: Allt.

Detta var nog det sämsta jag köpt! Trots Kjells uppdateringar funkar programmet varken i XP eller W7. Köpte skiten för tre år sen och packade upp och testade först nu - så att få ersättning är nog uteslutet.

Kinesisk jävla skit!

Liknande produkter: Inga.

Kundtjänst: Har ej pratat med em, de är okej, men jag lät ju skiten ligga i tre år innan jag försökte starta den...

Pris: 700
2012-07-09 larnor@hotmail.com

PLUS: Inga eftersom det inte går att få prudukten att fungera
MINUS: Går ej att installera på W-XP eller W7 home edition. Hittar ej USB. Pc. hänger sig vid start av programvara.

Helt värdelös produkt. Bara skräp.

Pris: 300
2011-09-21 urberg

PLUS: Inga plus
MINUS: Köp kan inte rekommenderas

Skräp. Har bara haft problem med programvaran som hänger sig, enheten hittas ej etc. Provat att uppdatera drivrutinerna från Kjell & CO. Funkade ej.

Köpt hos: Kjell & Company

Pris: 699
2011-02-02 Ventures

PLUS: Billig, snabb, "hyfsad" bildkvalitet.
MINUS: Alltför dålig kvalitet för vidare bearbetning av bilderna. Hållbarhet tveksam.

Har testat en som hastigast och blev positivt överraskad över resultatet. Jag trodde det skulle vara sämre. Det går fort att skanna.
Skall man ha bilderna till mer än bara se vad som är på filmen räcker den här "skannern" dock inte så långt eftersom resultatet bara är ett lågupplöst digitalfoto av dian/negativet. Trots det får man säga att den når upp till prisvärd om man inte vill lägga ner mer pengar och nöjer sig med kvalitén. Man får kanske 60 bilder skannade på labb för pengarna så har man inte fler bilder är valet kanske enkelt.

Liknande produkter: Nikon Coolscan V

Köpt hos: Kjell & Company
2011-02-02 johan65

Har inte kunnat använda min scanner, kanske lika bra det.
Windows 7 hittar inte scannern.
Hittar inga uppdateringar, tror inte det finns några, har letat på nätet.
2010-01-18 petterfredriksson

PLUS: Billigast på marknaden i sitt slag såvitt jag vet. Snabb.
MINUS: Överexponerar, dåliga färger, dammkänslig, usel programvara.

Riktigt dålig scanner för 35mm film och dia. Köpte den för mindre än en månad sedan, men ångrar det redan. Till sin fördel har den att den är lätt och snabb att använda, men det är i princip det enda som är positivt.

Programvaran är av enklast tänkbara snitt, utan justeringsmöjligheter utöver rotation och spegelvändning, och är benägen att krascha. Scannern opererar efter någon slags medelvärdesprincip som gör att alla bilder blir grådassigt överexponerade och kräver efterbehandling. Själva exponeringsytan är mycket känslig för damm och därtill svår att rengöra. Ska göra det jag borde gjort från början, det vill säga lägga några hundralappar mer och skaffa en vettig negativscanner.

Kundtjänst: Trevligt bemötande i butik, säljaren rekommenderade mikrofiberduk till rengöringen vilket är ett måste.

Köpt hos: Kjell & Company

Pris: 699
2010-01-10 Idahspark

PLUS: Billig! Det går snabbt att skanna, ca 2 sekunder per dia. Programvaran mycket enkel. Kanske bra om man vill skapa en digital överbild över sitt film/dia-bestånd.
MINUS: Bara provat till dia. Oskarpt, olika exponeringar från gång till gång trots samma bild. Blev många överexponerade bilder.

Tänkte fixa en billig skanner till min far på födelsedagen. Provade två exemplar av denna och fick samma dåliga resultat med båda. Tilläggas ska att jag enbart skannat dia i färg. På nätet har jag hittat recensioner som visar på bättre resultat med negativ. Ansåg till slut att skulle stora delar av min barndom i dia digitaliseras så ville jag att det skulle bli bättre än så.

Kundtjänst: Mycket bra mottagande! De lät mig byta skannern en gång och sedan lämna tillbaka den och pengarna tillbaka.

Köpt hos: Kjell & Company

Pris: 599
2009-12-17 strixnebulosa

PLUS: Billig, funkar till svartvitt ett tag
MINUS: Usla inställningar i inscanningsprogrammet. Rengöring är svår, och i vissa fall rent av omöjlig.

En billig scanner som bygger på en enkel digitalkamera och en mattskiva. Inscanningsprogrammet är helautomatiskt vilket innebär att man är utelämnad åt det och det krävs att meelväret av pixlarna blir mellangrått för att det ska fungera, och lagom mycket kontrast också. Om man kopplar den i en USB-hubb blir bilderna randiga. Fungerar hyfsat till svartvita 35 mm men sämre till färgnegativ och sämst till dia.
Ett stort problem är att det lätt samlas damm på mattskivan, och eftersom allt är sammangjutet kan man inte rengöra den. Jag hade en filmremsa där slutetiketten hae börjat lossna och den lämnade ett märke på mattskivan som inte gick att ta bort varken me meföljande skrapan eller med vatten på en tops. I desperation testade jag med alkohol vilket var en tabbe modell större eftersom alkoholen löste upp mattskivan, som alltså är av plast och inte glas, vilket förklarar varför det är en sån magnet för dammpartiklar.

Kundtjänst: Går hyfsat lätt att få bytt enheten under garantitiden, om bara kvittot är kvar.

Köpt hos: Kjell & Company

Pris: 699

B+W Polariastionsfilter HTC